Utvikle din bedrift gjennom forskningsstøtte, ny mulighet 12. april

Kjell Arne Græsdal oppfordrer bedrifter til å benytte seg av støttemuligheter til utvikling.

Utvikle din bedrift gjennom forskningsstøtte, ny mulighet 12. april

– Vi bygger opp kunnskap om hvordan forskningsstøtte fungerer, og deltar derfor blant annet i programstyret for VRI Østfold, sier Kjell Arne Græsdal, daglig leder i Fredrikstad Næringsforening. VRI står for Virkemidler for regional FoU og innovasjon og er et tiårig program i regi av Forskningsrådet. 12. april arrangerer Forskningsrådet åpen dag om skatteFUNN. I 2015 fikk 3081 nye prosjekter fra hele landet godkjenning i SkatteFUNN, kanskje det blir din bedrift som mottar økonomisk støtte i 2016?

SkatteFUNN – Åpen dag 2016

Planlegger du å utvikle et nytt produkt eller en ny tjeneste? Eller har du en idé om hvordan din bedrift kan produsere på en smartere måte?

SkatteFUNN er en skattefradragsordning for bedrifter som utvikler nye eller bedre varer, tjenester eller produksjonsprosesser. I 2015 fikk 3081 nye prosjekter fra hele landet godkjenning i SkatteFUNN. Lurer du på om SkatteFUNN er noe for din bedrift? Kom på SkatteFUNN Åpen dag!

På Åpen dag vil du få en kort innføring i hvilke muligheter du har for økonomisk støtte gjennom SkatteFUNN, og hva du må legge vekt på i søknaden for å få godkjent prosjektet ditt. Bedrifter forteller om sine erfaringer med SkatteFUNN, og deler læringseffekter av prosjektene. Dersom du ønsker å snakke med rådgivere fra Forskningsrådet eller Innovasjon Norge, vil du også få muligheten til det.

Se programmet og meld deg på her

Økonomisk støtte ga Mossebedrift den viktige startmuligheten

– Jeg håper din bedrift kan benytte seg av støttemulighetene som finnes, sier Græsdal.
Næringsforeningen har tidligere hatt støttemuligheter som tema på medlemsmøte. Her er eksempel på hva VRI Østfold har bidratt til:

Gjennom økonomisk støtte fra VRI Østfold har Mossebedriften Sørensen Elektronikk AS utviklet et sensorkonsept som bruker IR sensor-teknologi og ultralyd til å detektere om en person sitter, ligger eller står. Dette kan resulterer i en ny ikke-invaderende teknologi som bl.a. kan brukes i helse- og velferdssektoren for å øke sikkerheten til hjemmeboende pasienter.

I samarbeid med Høgskolen i Narvik, Helsehuset i Fredrikstad og Sensio AS ble ulike typer av teknologi utforsket og en programvare prototype ble utviklet og testet. Prosjektet resulterte også i en kost-nytte analyse og en vurdering av fordeler og ulemper i et teknologisk, sunnhetsmessig og etisk perspektiv.

«Støtten fra VRI Østfold har vært helt essensiell i forhold til å kunne utvikle en første versjon av en løsning som et grunnlag for en videre utvikling av et eller flere produkter» Pål Sørensen, Managing Director i Sørensen Elektronikk

Les hele saken og mer om VRI Østfold

Lukk