Utfordrer næringslivet i årets TV-aksjon

19.09.2014
Camilla S. Eidsvold er ansvarlig for året TV-aksjon i Fredrikstad.

Camilla S. Eidsvold er ansvarlig for året TV-aksjon i Fredrikstad.

I år skal pengene fra TV-aksjonen gi en million mennesker varig tilgang til rent vann. Tilgang til rent vann dreier seg ikke om å bli utørst, det betyr at mennesker overlever og holder seg friske.

– Næringslivet i Fredrikstad utfordres til å delta i årets næringsstafett, sier Camilla S. Eidsvold som leder TV-aksjonen i Fredrikstad. Den vil gå av stabelen 15. oktober, og denne onsdagen blir bedrifter oppringt og spurt om å bidra.

Representanter fra næringslivet og idrettsmiljøet vil ringe rundt til bedrifter med spørsmål om å bidra. Beløpet for næring er fra 1 000.- kr. og oppover. Eidsvold oppfordrer bedriftsledere til å sette en ring rundt denne dagen allerede, og forberede seg eller en i bedriften til telefonopprigningen.

– Avtal gjerne beløp på forhånd og gi beskjed til vedkommende som tar telefonen når vi ringer, så blir det enklere for dere og for de som ringer rundt, sier Eidsvold. Hun illustrerer en samtale slik:

«– Hei, dette er Kjell Arne. Jeg ringer dere i dag på vegne av TV-aksjonen 2014 som i år arrangeres av Kirkens Nødhjelp, og hvor pengene skal gå til rent vann for flere i verden.
– Så fint at du ringte, har fått beskjed fra sjefen at vi skal gi 5 000.-»

Flere ringvirkninger av tilgang til rent vant

Tilgang til vann sikrer avlinger og mat til befolkningen. Kvinner og barn får muligheten til utdanning og arbeid når de ikke må bruke mange timer hver dag på å hente rent vann. Når turen etter vann blir kort, er de også mindre utsatte for vold og seksuelle overgrep. For å styrke flere av disse positive ringvirkningene vil Kirkens Nødhjelp også sette opp latriner og gjøre andre tiltak for å bedre sanitære forhold og hygiene.
Midlene fra TV-aksjonen skal gå til vannprosjekter i åtte land.

Eidsvold oppmuntrer næringslivet i Fredrikstad til å bidra til at flere nyter godt av alle fordelene rent vann gir.

 

Medlemsprofilen

  • The Adecco Group The Adecco Group

    500 medarbeidere i faste stillinger! Cate Munch Ditlefsen leder Adecco Søndre Viken – Fredrikstadkontoret er et av selskapets største kontorer i Norge. Men visste du hvordan det hele ble til? Det står en Widerøe-kvinne bak selskapet som ble dannet i 1948. Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2021 © Fredrikstad Næringsforening. Nygaardsgata 16 / Postboks 1405 / 1602 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design