Hvor attraktiv er Fredrikstad?

12.03.2015
Knut Vareide fra Telemarksforsking forsker på attraktivitet, og Fredrikstad er en av byene som følges.

Knut Vareide fra Telemarksforsking forsker på attraktivitet, og Fredrikstad er en av byene som følges.

– Dere må få arbeidsplassvekst! Dere kan ikke leve av å toge til Oslo, det er selvskudd, sa forsker Knut Vareide på generalforsamlingen.
– Det er hva dere gjør selv som avgjør næringsutviklingen i Fredrikstad, fortsatte Vareide. Han oppmuntret alle bedriftene til å ha en ekspansiv holdning, hvis alle medlemmene i næringsforeningen tok ett ørlite skritt…

Hver måned flytter det unormalt mange til Fredrikstad, Fredrikstad er svært attraktiv som bosted, men Vareide mistenker at dette vil snu og at pilen vil peke nedover. For veksten i arbeidsplasser i Fredrikstad er lavere enn landssnittet. Dessuten er befolkningsveksten i Norge lav, og det blir mindre vekst å konkurrere om i fremtiden.

Vareide trakk fram egeninnsats og samarbeid som viktige grep for å lykkes med arbeidsplassutviklingen. At Fredrikstad Næringsforening siden oppstarten i 2013 har satt arbeidsplassutvikling på dagsorden, er mer aktuelt enn noensinne. Det langsiktige arbeidet med å bli en attraktiv næringsdestinasjon er i gang.

Les: Arbeid en utfordring når vi er opp mot 100.000 i 2039

 

Medlemsprofilen

  • The Adecco Group The Adecco Group

    500 medarbeidere i faste stillinger! Cate Munch Ditlefsen leder Adecco Søndre Viken – Fredrikstadkontoret er et av selskapets største kontorer i Norge. Men visste du hvordan det hele ble til? Det står en Widerøe-kvinne bak selskapet som ble dannet i 1948. Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2021 © Fredrikstad Næringsforening. Nygaardsgata 16 / Postboks 1405 / 1602 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design