Capgemini

26.11.2018
Morten Granlund leder Capgemini i Fredrikstad, som i disse dager er i ferd med å bemanne opp.

Morten Granlund leder Capgemini i Fredrikstad, som i disse dager er i ferd med å bemanne opp.

Capgemini i Fredrikstad vokser! Mange oppdrag og fremtidige behov gjør at konsulentselskapet som teller 65 medarbeidere i dag, jakter etter flere hoder til det leder Morten Granlund betegner som et av Østfolds fremste fagmiljøer.

Navn/tittel: Morten Granlund, Head of ADM Center Fredrikstad

Firmanavn + antall ansatte: Capgemini, med 65 ansatte i Fredrikstad (900 i Norge og over 200 000 globalt)

Etablert: Capgemini ble etablert i 1967, mens avdelingen i Fredrikstads historie startet med et oppkjøpt av FMV sin IT-avdeling i 1988. Ti år senere – i 1998 – ble Fredrikstadkontoret offisielt åpnet som et eget leveransesenter.

Bedriftens hovedoppgaver: Capgemini er et konsulentselskap som utvikler og forvalter IT-systemer. I Fredrikstad har vi et særlig fokus på hele livssyklusen til IT-systemer (nyutvikling, videreutvikling og forvaltning av eksisterende IT-systemer). Vi tilbyr et bredt spekter av IT-tjenester innen teknologi og digital transformasjon, og våre kunder spenner fra små lokale kunder til større nasjonale og internasjonale kunder.

Jeg tør påstå at vi har et av Østfolds største og fremste fagmiljøer på teknologiplattformene Java, Microsoft, Front-end og CMS og CRM (Salesforce og Dynamics). Vi gir også rådgivning og bistår kundene våre med å ta steget over til moderne digitale (ofte skybaserte) plattformer for å kunne bli mer endrings- og konkurransedyktige i sine individuelle bransjer.

Hva er det beste og det verste med å drive bedrift?
Det beste med å drive en bedrift som vår, er stoltheten som kommer når vi ved slutten av året kan tillate oss å oppsummere alt vi har oppnådd i løpet av året og ta inn over oss den forskjellen vi utgjør for våre kunder. Da blir jeg ofte en god blanding av ydmyk, stolt og rørt over kollegaene. Det verste må muligens være følelsen av at det alltid er noe du kunne brukt mer tid på.

Hva opptar dere mest akkurat nå?
Akkurat nå har vi stort fokus på rekruttering av flere IT-konsulenter til å bemanne alle oppdragene våre og til å dekke fremtidige behov. Samtidig jobber vi aktivt med å ta vare på det helt unike miljøet og den kulturen vi har (både sosialt og faglig). For oss er det ikke nok å bare ha ansatte som er faglig dyktige. Vi ser alltid etter de som passer kulturen vår, og som vi tror vil trives i bedriften vår. Vi ser vel så mye etter holdning og lidenskap som på kompetanse, men har kanskje vært bortskjemte med å stort sett få i både pose og sekk. Akkurat i disse dager bruker vi en god del tid på å intervjue rekordmange sterke kandidater som har søkt på vårt 18-måneders graduate-program «IGNITE».

Hvilken historie fra bedriften liker du best å fortelle?
Det er ikke bare stor takhøyde for å feile i Capgemini; de gode tabbehistoriene blir til og med belønnet (med vår høyt ettertraktede «Backlash»-pris). Undertegnede vant for eksempel prisen i 2017 etter å ha reist til Mumbai og deltatt i feil workshop.

Hvem i næringslivet synes du gjør et godt stykke arbeid for tiden?
I stedet for å hylle enkeltprofiler og enkeltprestasjoner vil jeg heller benytter anledningen til å hedre alle hverdagsheltene som daglig strekker seg det lille ekstra for at leveransene, prosjektene, samfunnet og verden skal bli et litt bedre sted enn det var før dagen startet.

Hva er dere skikkelig gode på?
Samarbeid! Samarbeid oss imellom, samarbeid med våre kunder, samarbeid med andre konsulentselskaper og samarbeid med våre partnere. IT finnes i alle deler av samfunnet, ikke bare i tradisjonelle IT-bedrifter, så det holder ikke lengre å individuelt være best i bransjen på én spesifikk teknologi hvis en ikke samtidig evner å samarbeide godt i kryssfunksjonelle team med andre fageksperter. Teknologi må være verktøyet – aldri målet i seg selv.

Les mer om Capgemini Norge

 

KOMMENDE MØTER

Medlemsprofilen

  • Kjøkkengaarden AS Kjøkkengaarden AS

    Trender er viktig å følge med på, samtidig skal et godt kjøkken kunne vare i 30 år, og da er det like viktig å se kjøkkenet i helhet med øvrig interiør og personlig smak. Kjøkkengaarden er en uavhengig nisjebutikk, og Anita Hjertvik (daglig leder) og Ann Mari Begby (styreleder) er glade for å være en del av det viktige mangfoldet av tilbud i Fredrikstad sentrum. Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2022 © Fredrikstad Næringsforening. Storgata 3, 1607 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design