Fredrikstad Næringsforening går inn i Næringshagen Østfold AS

22.04.2019
Kjell Arne Græsdal i Fredrikstad Næringsforening.

Kjell Arne Græsdal i Fredrikstad Næringsforening.

Som et ledd i målet om arbeidsplassvekst har Fredrikstad Næringsforening investert i Næringshagen Østfold AS, ett av over 100 virksomheter SIVA er involvert i her til lands, der kun to ligger i Østfold.

Gjennom Næringshagen Østfold AS ønsker vi å sikre at flere EØS-godkjente bedriftsstøttemidler kanaliseres til vår region, forklarer Kjell Arne Græsdal.

Støtte til enkeltbedrifter

SIVA – Selskapet for industrivekst, Forskningsrådet og Innovasjon Norge er de eneste i Norge som kan gi støtte til enkeltbedrifter i følge EØS avtalen. Formålet til SIVA er å tilrettelegge for ny industri, nye arbeidsplasser og levedyktige lokalsamfunn i hele Norge.

SIVAs støtte kan gis i form av fasiliteter, utstyr, kompetanse og nettverk.

Dette er støtte vi ønsker å gi bedrifter i regionen som vi har tro på, har innovasjons- og vekstambisjoner,  og som trenger litt drahjelp. Vi ønsker å ta ansvar og samtidig utnytte disse midlene mye mer enn det som har vært gjort til nå.

Sikre flere EØS-midler til regionen

Den andre Østfold- virksomheten SIVA er involvert i er Smart Innovation Norway AS/NCE-miljøet i Halden, som også rommer Smart inkubator og Norsk Katapult. Et miljø det er naturlig å sammenligne seg og strekke seg etter.

Vi har allerede invitert Sarpsborg Næringsforening til å delta. Neste steg er å involvere SIVA i større grad i vår region, nettopp for å sikre at flere av EØS-midlene havner her, avslutter Græsdal.

Vi gleder oss til tettere samarbeid med Anders Johansen og Trine von Storm i Næringshagen.

Emneord: , , , , , ,

Medlemsprofilen

  • The Pitch The Pitch

    The Pitch er et innovativt byrå som utfordrer bransjen med nye tanker i en stadig mer sammensatt og kompleks hverdag. De siste årene har de opplevd solid vekst gjennom gode prestasjoner, og blitt en attraktiv arbeidsplass for både unge talenter og etablerte fagfolk.

    Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2019 © Fredrikstad Næringsforening. Nygaardsgata 16 / Postboks 1405 / 1602 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: D-SIGN