Viktig å teste ut transportløsninger

5.07.2019
Transportløsninger

Statens Vegvesen skal teste felles felt for godstransport og kollektivtrafikk over Fredrikstadbrua.

Fredrikstad Næringsforening har vært pådriver for å få til en slik prøveordning som nå testes ut, der 2+-feltet er forandret til å gjelde godstransport i tillegg til kollektivtransporten. Samtidig har vi definert drosjene som del av kollektivtilbudet og påpekt dette. Det er viktig å få testet ut løsninger når vi planlegger vei.

– Det koster rundt 1200 kroner pr time å ha et godskjøretøy i drift. Siden de skal betale 2 ½ gang bompenger, er det enkelt å forstå at de må spare 5-7 minutter på bedre fremkommelighet for å opprettholde økonomien i sine tjenester. Tid er penger, sier Kjell Arne Græsdal.

Ordningen har vært gjennom Samferdselsdepartementet for godkjenning, og uttestingen starter i august med en prøvetid på 3-6 måneder.

Medlemsprofilen

  • Nipas AS Nipas AS

    Tony Øvrevik og Nipas-teamet gir bort en arbeidsdag! Les mer om dette, og bedriften som er midt oppe i konsolidering, re-branding og videre vekst.

    Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2020 © Fredrikstad Næringsforening. Nygaardsgata 16 / Postboks 1405 / 1602 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design