Partnermøte i Vekst i Fredrikstad – mulig historisk samling av aktører på campus Fredrikstad, Høgskolen i Østfold

10.11.2022
Trond Delbekk ønsker velkommen til partnermøtet i Vekst i Fredrikstad-programmet.

Trond Delbekk ønsker velkommen til partnermøtet i Vekst i Fredrikstad-programmet.

– Vi må lene oss mere frem, jobbe tettere med næringslivet, snakke om utfordringene vi trenger å svare på. (…) Potensiale ligger foran oss når det gjelder å løfte sammen, sa rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen. Partnermøtet i Vekst i Fredrikstad-programmet samlet bedriftsledere, politikere og ledere i kommunen til møtestart hos Høgskolen i Østfold, Fredrikstad. Kanskje en historisk samling i lokalene i Fredrikstad.

Ny strategisk plan for Høgskolen i Østfold meisles ut. Den skal matche behov, bidra til å utvikle oss som samfunn både regionalt og nasjonalt, og styrke konkurransekraften.

 

Det passer som hånd i hanske til Vekst i Fredrikstad-programmet sin strategi, og det er ikke tilfeldig. De siste årene har vi jobbet for å nærme oss hverandre. For Vekst i Fredrikstad programmet sin rolle er nemlig:
«Være et mobiliseringsprogram der det offentlige og private samarbeider for å styrke Fredrikstad som næringsdestinasjon, slik at vi lykkes med positiv samfunnsutvikling i kommunen vi bor og jobber i.»

Rigger oss for å jobbe bedre sammen

I samme møte ga Hege Bongard (Fredrikstad Næringsforening) et nærmere innblikk i innsatsområder for programmet, blant annet om posisjonering og samhandling. Og nettopp “ypperlig samhandling” har gjort Arendal til en kommune der nasjonale og internasjonale aktører satser, noe Morten V. Haakstad i Arendal Næringsforening fortalte om:

 

Morrow Batteries ved Bjørn Rune Gjelsten med fler, besluttet å satse i Arendal i 2021. Opp mot 2 500 arbeidsplasser i den nye batterifabrikken vil gi innbyggervekst, boligvekst, handelsvekst og inntekstvekst for kommunen. Ytterligere arbeidsplasser er på vei som konsekvens, og det planlegges for ny infrastruktur i et imponerende tempo. Mye av suksessen begrunner de med godt samarbeid mellom de etablerte offentlige og private aktørene i Arendal.

 

Samarbeid ligger også Trond Delbekk, adm.dir. i Værste AS, nært. Han leder styringsgruppen i programmet som nettopp handler om partnerskap, og denne gangen holdt han et innlegg om sammenhengen mellom byutvikling og næringsvekst, og om hvordan Værste kan støtte opp om visjoner for Fredrikstad.

 


Emneord: , , ,

Medlemsprofilen

  • Energifabriken Norge AS Energifabriken Norge AS

    De leverer 100 % fornybart drivstoff og brensel. Hele 90 % utslipp kan reduseres ved bruk på kjøretøy og maskinpark virksomheter allerede har. Les mer om Energifabriken som er krystallklar på at alle fornybare energibærere må med dersom vi skal klare å redusere Norges utslipp med 55 % innen 2030.

    Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2023 © Fredrikstad Næringsforening. Storgata 3, 1607 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Flyt Design