Busses inn til nye formål

Øyvind Stene i Stene Stål Gjenvinning

Busses inn til nye formål

Buss etter buss finner veien til Stene Stål Gjenvinning på Kråkerøy. Bedriften plukket i våres fra hverandre en buss for å teste ut hvordan den kan gjenvinnes, og nå strømmer utgåtte modeller fra Borg Buss og Nettbuss inn for å gjøre ny tjeneste. Noe blir til nye ovner produsert hos Jøtul. – Det er moro at vi kan skape nytt liv av bussene, sier daglig leder Øyvind Stene.

Hele busser blir plukket fra hverandre og sortert. Miljøsanering og tapping av væsker er en del av jobben. Noe kan tas av og brukes på nytt, jern og metaller blir fragmentert i bedriftens avdeling på Øra, aluminium blir eksportvare, mens rammene går til ovnsprodusenten Jøtul på Kråkerøy og blir til nye ovner.

– Det er bra i et lokalt sysselsettingsperspektiv at gjenbruk av bussene kan skje her på Kråkerøy, og moro at deler av bussene som har gått her i gata blir til nye ovner hos en bedrift i nærmiljø, sier Stene.

Med sin nye kompetanse på gjenvinning av busser, har Stene Stål Gjenvinning fått tillatelse fra Fylkesmannen til å plukke fra hverandre både jernbusser og aluminiumbusser.

 

Lukk