Befolkningsutvikling og arbeidsplassutvikling – scenariene spriker. Men hva med de makroøkonomiske utsiktene?

Print Friendly, PDF & Email

Telemarksforsknings scenarier for befolkningsutvikling avviker kraftig fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) sine prognoser. Scenariene for arbeidsplassutvikling indikerer at det i stor grad er opp til oss selv hvor mange arbeidsplasser det er i Fredrikstad om 20 år.

Fredrikstad kommune har behov for å planlegge ned på skolekrets og har mer detaljerte tall for befolkningsutvikling og alderssammensetning. Hva sier KOMPAS-modellen til Fredrikstad kommune om utviklingen?

Og til sist – ut i fra et makroøkonomisk perspektiv, hvordan er Søndre Viken posisjonert?

Innledere

  1. Hovedpoengene fra de nye scenariene for befolknings- og arbeidsplassutvikling fra Telemarksforskning v/Kjell Arne Græsdal, Fredrikstad Næringsforening
    Kjell Arne har fulgt utviklingen av Attraktivitetsmodellen til Telemarksforskning siden 2011 og deltar i en referansegruppe. Næringsforeningen har gitt innspill til innhold som er implementert i modellen.
  2. Hvilken befolkningsutvikling legger Fredrikstad kommune til grunn? Og hvordan ser administrasjonen for seg utviklingen i skolekretsene? v/Hege Marie Edvardsen, samfunnsplanlegger i Fredrikstad kommune. Hege Marie er utdannet samfunnsøkonom og har arbeidet i SSB. Hun benytter bl.a. prognosemodellen KOMPAS som støtteverktøy. Hun deltar også i referansegruppen til Telemarksforskning.
  3. Makroøkonomisk utvikling, lange og korte linjer. Tanker om Søndre Vikens befolkningsutvikling, boligbygging og arbeidsplassutvikling. v/Henry Tvete, finanssjef i SpareBank 1 Østfold Akershus. Henry har over 20 års erfaring fra ulike stillinger innen bank og finans og brenner for makroøkonomisk analyse og samfunnsutvikling. Gnisten ble tent som prosjektleder for næringsutvikling i Trondheim kommune og summen av erfaringer har gjort at han er overbevist om at Søndre Viken har overlegne forutsetninger for å lykkes i sin samfunnsutvikling.
  4. Spørsmål og kommentarer fra salen.

Det er plass til 120 personer i den største salen på Litteraturhuset. På grunn av ev. smittesporing er påmelding påkrevet.

Velkommen til morgenmøte! 

 

Fredrikstad Næringsforening tar jevnlig opp samfunnsaktuelle tema i møter på Litteraturhuset. Her møtes bedriftsledere, nøkkelpersoner i bedrifter og de som er generelt opptatt av by- og næringsutvikling. Morgentreffene innledes av 1-3 foredragsholdere og avsluttes gjerne med debatt. Temaene settes fortløpende, og publiseres på vår nettside.onsdag 7. oktober
Tid: 08:00 - 09:45

Pris: Gratis, servering av kaffe og te
Arrangør: Fredrikstad Næringsforening

Sted: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad

Sted: Litteraturhuset, Storgaten 11, Fredrikstad


Påmelding

Påmeldingsfrist: Tirsdag 6. okt


Alle arrangementene

TAKK FOR DIN PÅMELDING

Du er nå påmeldt til vårt arrangement.
Vi gleder oss til å se deg!

Medlemsprofilen

  • PwC, avdeling Østfold PwC, avdeling Østfold

    PwC har en lang lokalhistorie, og tilbyr sine tjenester i en verden der det stadig er vanskeligere å vite hvem og hva du kan stole på. “Financepartner” er et satsingsområde, men akkurat nå gjelder det å være en god støtte for bedriftene som påvirkes av koronapandemien. Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2020 © Fredrikstad Næringsforening. Nygaardsgata 16 / Postboks 1405 / 1602 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design