Byene konkurrerer, kan Fredrikstad ta en nasjonal posisjon som attraktivt sted å drive næring?

Print Friendly, PDF & Email

Fredrikstad er i en nasjonal konkurranse som næringsdestinasjon, og konkurransen mellom byene hardner til. Vår vekst må komme både i eksisterende bedrifter og i nyetableringer. Skal vi lykkes med å trekke til oss bedrifter, utviklingspartnere, investorer og avdelingskontorer, må vi samle oss om en strategisk posisjonering av Fredrikstad. Hvor plasseres investeringer og arbeidsplasser, og hvor trekker de kompetente hodene? Hvordan kan vi påvirke dette selv?

Omdømmeprogrammet Vekst i Fredrikstad er startet opp, fordi vi mener at Fredrikstads egenskaper som kompetansesamfunn er underkommunisert. Vi tror ikke på flaks, men at vi må gjøre noe selv for å påvirke næringsutviklingen og vise oss som en attraktiv næringsdestinasjon. Med «vi», mener vi alle. Derfor er dette et samarbeidsprosjekt mellom næringslivet ved Fredrikstad Næringsforening, og Fredrikstad kommune, og har en langtidshorisont. Vi trenger å mobilisere alle til å bli med på å løfte fram Fredrikstad.

I møtet hører du:

Trond Delbekk, styringsgruppeleder for prosjektet: Hva er status for Fredrikstad som næringsdestinasjon, og hvordan skal Vekst i Fredrikstad-prosjektet ta grep?

Ole-Petter Finess, rådmann i Fredrikstad kommune: Lykkes næringslivet, lykkes vi med gode tilbud til våre innbyggere. Sammenhengen er åpenbar, og kommunen skal bidra til næringslivets suksess.

Nils M. Apeland, den eksterne eksperten i styringsgruppa, og Hege Bongard, prosjektleder for prosjektet: Vi har gjennomført markedsundersøkelser blant ledere i Fredrikstad, Østfold og Oslo. Hvilken posisjon viser resultatet av undersøkelsene at vi har som sted å drive næring?

Vi avslutter med spørsmål og innspill fra salen. Her kan DU bli med å påvirke, både i dette møtet og som senere part i prosjektet.

#Arbeidsplassutvikling

Næringslivets morgenmøter
Fredrikstad Næringsforening tar opp samfunnsaktuelle tema første onsdag i måneden, 6-7 ganger i året, kl. 08.00-09.45. Her møtes bedriftsledere, nøkkelpersoner i bedrifter og de som er generelt opptatt av by- og næringsutvikling. Morgentreffene innledes av 1-2 foredragsholdere og avsluttes med debatt. Temaene settes fortløpende, og publiseres på denne nettsiden.

Velkommen!onsdag 6. april
Tid: 08:00 - 09:45

Pris: Gratis. Servering av kaffe og te.
Arrangør: Fredrikstad Næringsforening

Sted: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad

Sted: Litteraturhuset, Storgaten 11, Fredrikstad


Alle arrangementene

TAKK FOR DIN PÅMELDING

Du er nå påmeldt til vårt arrangement.
Vi gleder oss til å se deg!

Medlemsprofilen

  • NiNi Beach AS NiNi Beach AS

    NiNi Beach investerer både i kompetanse og lokaler. Trendy konsepter er kjennetegnet til driverne bak, og med den positive utviklingen i Fredrikstad, investerer de mer enn gjerne videre i byen.

    Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2021 © Fredrikstad Næringsforening. Storgata 3, 1607 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design