Byutvikling – Fornyelser i Fredrikstad sentrum

Byutvikling – Fornyelser i Fredrikstad sentrum

Siden august 2015, har vi hatt 21 nyetableringer i Fredrikstad sentrum. Sammen med gårdeierne er vi stadig på jakt etter de neste butikkene slik at vi kan komplimentere byen med det kundene ønsker.

Bøckmann eiendom har bestemt seg, byggetillatelser er på plass for å fornye fasade og innhold på Scandic City Hotell, kontraktene er signert og rivearbeidet har startet. Det skal fortsatt være hotell, men det blir en helt ny restaurant i bygget, det kommer en rekke nye butikkonsept, og baren som lages i andre etg. begynner det allerede å gå gjetord om. Bygget blir et blikkfang i den nye moderne sentrumskjernen. Hør Arild Bekken fortelle om planer for den høykommersielle sonen i sentrum.

Sander Grundvig, som hovedeier av Cityplan As, eier nå 22 000 m2 i Fredrikstad sentrum, og har de siste årene sørget for å få på plass konsepter som Kaffebrenneriet, Habitat, Cosimo Italienske Delikatesser, Coffee & Chow, Chocoloco, St.Raw Sushi, og Chow Burgers. I 2013 begynte Sander Grundvig å kjøpe bygårder i Fredrikstad med mål om å utvikle sentrumskjernen til noe mer attraktivt og urbant, nå er det like før Hennes & Mauritz, Weekday og Monki åpner, og enda mer er på gang. Nå står Nygaardsplassen for tur, Grundvig vil fortelle om strategien for å skape gateliv, hva dette betyr for driverne i sentrum og hva det betyr for byen i fremtiden.

For å legge til rette for et enda mer levende og attraktivt bysentrum trenger vi kunnskap. Kunnskap om situasjonen slik den er i dag og kunnskap om utvikling over tid. Det har derfor blitt gjennomført en brukerundersøkelse som viser hvem som bruker byen vår. Sentrumsleder Stine Ferguson gir dere tall og fakta fra undersøkelsen og hvordan den skal brukes til å igangsette nye initiativ.

Hvilke konsekvenser får denne utviklingen for deg som er driver i Fredrikstad sentrum?

Velkommen til møte for sentrumsgruppen i Fredrikstad Næringsforening!

 

 

Dato/tid
25. oktober, 2016
Kl: 18.00 - 20.00

Pris:
Sted: Handelstanden, Nygaardsgaten 5, Fredrikstad

Arrangør:


Påmelding

Bestillinger er stengt for dette arrangementet.

Lukk