BYUTVIKLING – medlemsmøte med perspektiver fra Drammen og en sosiolog

Print Friendly, PDF & Email

De valgene vi tar når vi utformer byene våre får store konsekvenser for hvordan samfunnene våre fungerer. De påvirker hvordan vi arbeider, hvordan vi forbruker og driver handel, og hvordan vi lever livene våre.

Jo Ese er sosiolog og stipendiat ved Høgskolen i Østfold og har byen og samfunnet som et av sine forskningsfelt. Han vil fortelle om hvordan samfunnsvitere tenker om byen og byutvikling, og hvordan den sosiologiske tenkemåten er et viktig tillegg til mer dominerende fagfelt som ingeniører og arkitekter som i dag dominerer den faglige diskusjonen om byutviklingen.

Ese presenterer konkrete prosjekter fra Østfold, Norge og internasjonalt der samfunnsvitere og arkitekter har arbeidet i felleskap for å skape løsninger som prøver å legge til rette for mange ulike sider av et godt byliv; for eksempel handel, kultur, boliger, arbeid, barn og utdanning, fritid og natur.

Liv i byen og slag på kassa – eksempelet Drammen

Daglig leder i Byen Vår Drammen, Tom Søgård, forteller om samarbeidet om en enda bedre by. Det krever engasjement, vilje og samhandling, for det er kun sammen vi kan skape endring og utvikling! Hva skal til for å få en bærekraftig sentrumshandel og gode opplevelser for våre brukere i et stadig tøffere konkurransebilde?


Målgruppe:
Medlemmer i Fredrikstad Næringsforening med interesse for handel og service, sentrum eller byutvikling.

PÅMELDING SENEST MANDAG 22. SEPTEMBER KL. 11.00

Velkommen!tirsdag 23. september
Tid: 08:00 - 09:45

Pris: Gratis. Servering av frokost fra 08.00-08.25
Arrangør: Fagutvalg handel og service sammen med Sentrumsgruppen i Fredrikstad Næringsforening

Sted: Handelsstanden Fredrikstad, Nygaards gata 5, Fredrikstad

Sted: Handelsstanden, Nygaards gata 5, Fredrikstad


Alle arrangementene

TAKK FOR DIN PÅMELDING

Du er nå påmeldt til vårt arrangement.
Vi gleder oss til å se deg!

KOMMENDE MØTER

Medlemsprofilen

  • Domino Interiør AS Domino Interiør AS

    Suksess med digital markedsføring, og mer samfunnsansvar på vei inn i bransjen! “Den lokale butikken” er dessuten ikke bare lokal, tjenester fra Lena Paus Jensvoll og Domino Interiør i Fredrikstad når helt til Kabelvåg.

    Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2021 © Fredrikstad Næringsforening. Nygaardsgata 16 / Postboks 1405 / 1602 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design