Fredrikstadkonferansen 2018: IKKE SANT!?

Fredrikstadkonferansen 2018: IKKE SANT!?

Vi jobber daglig for vekst, ikke sant? Så hva med de lange strategiene, når ”alle” sier at utviklingen er eksponentiell, at det du gjør i morgen er noe helt annet enn det du gjør i dag? Når robotene kommer og tar deg, og din neste konkurrent kommer fra en bransje du minst ville ventet konkurranse fra? Hva er sant og hva er ikke sant? På Fredrikstadkonferansen 2018 skal vi bli guidet inn i fremtiden.
#sant #ikkesant #vekst

Fra scenen hører du:

 • Fredrikstad Næringsforening introduserer! Ved styreleder Trond Delbekk (adm. dir. Værste AS) og daglig leder Kjell Arne Græsdal
 • Velkommen. Ved ordfører Jon-Ivar Nygård
 • Strategien som styrer alle beslutninger! Ved Lars Rinnan
  Rinnan viser steg for steg hvordan man utvikler en strategi som mobiliserer ansatte, gjør strategi til et daglig mindset, og skaper resultater.
  Rinnan 180-doblet verdien på Bro Consulting på 2 år, tok Umoe Consulting til Great Place to Work finalist + European Top 50 Workplaces + Gasellebedrift + AAA-rating på 3 år, og har nå etablert 6 selskaper på 7 år i NextBridge Group, som er selve referansen innen Analytics. Hvordan? Gjennom en strategi som styrer enhver beslutning.
  .
 • Modig ledelse – Fra sjef til leder. Ved Svein Harald Røine
  Et foredrag om å bli modigere som leder og medmenneske. Med så raske endringer som skjer i alle bransjer, vil det å være en modig leder være helt avgjørende. Svein Harald forteller at alle kan bli sjef, men det kreves noe helt annet for å bli en leder. Ikke sant!?
  Røine er siviløkonom med ledererfaring fra blant annet Orkla og Gilde.
  .
 • Mangfold! Æh? Ved Javad Mushtaq, Grunnlegger og Leder av MAK, MinMentor og tidl. Strategi i Aker Solutions, kåret til en av Norges fremste ledertalenter av E24Mushtaq er utgående curator / leder for Global Shapers Oslo (World Economic Forum), og ble i 2017 valgt som YTILI Fellow av US State Department som 1 av 100 unge innovasjonsledere fra Europa. Han sitter som den yngste i en rekke styrer og advisory boards – nasjonalt og globalt. Han har erfaring fra Norge, USA, Brasil og Malaysia gjennom hans roller i bl.a. Aker Solutions og UD. Han har vunnet det meste av priser, blant annet diplom for beste prosjektoppgave fra hans drømmeuniversitet, Harvard i USA. Men de senere årene har han også satt mangfold på agendaen, og har startet blant annet MAK (Mangfold og Ledelse), MinMentor (Utdanning og mentoring for unge) og initiativ rundt innovasjon og entreprenørskap. Kan mangfold virkelig være så viktig for vekst og lønnsomhet i bedriftene?
  .
 • Hvilken kompetanse?? Ved Kompetanseforum Østfold: Elena Rosnes, Østfold fylkeskommune, og Hege Aatangen, NAV Østfold
  Robotene kommer, sammen med nye forretningsmodeller og nye konkurrenter. Er kompetansen i din bedrift utdatert? Hvilken kompetanse bør du som arbeidsgiver se etter? Kompetanseforum Østfold har de siste årene dypdykket i det regionale arbeidsmarkedet og sammenstiller kompetansebehovet vårt med verden rundt oss – hva er det vi i Fredrikstad faktisk vil ha behov for?
 • Kunstig intelligens, har det noe med meg å gjøre? Ved Trond Brande, Microsoft Norge
  Trond Brande jobber som arkitekt i Microsoft Norge og har stordata, maskinlæring og kunstig intelligens som hovedfokusområde. Trond jobber på tvers av flere bransjer og har erfaring fra Bank/Finans/Forsikring, Energi, Retail og Offentlig. Trond bor i Fredrikstad og er en av mange daglige pendlere til Oslo. Hør hans definisjon på forskjellen mellom maskinlæring og kunstig intelligens, og eksempler på hvordan dette allerede i dag påvirker de fleste bransjer.
   .
  Foredraget vil også definere hvilken kjernekompetanse bedriftene selv må besitte i fremtiden, hvordan du kan jobbe målrettet med å forbedre innsikt i egen bedrift og forbedre produkt/tjenester gjennom smart utnyttelse av de data du besitter.
  .
 • Vekstpraten. Gjennom Vekst i Fredrikstad-programmet er flere Fredrikstadbedrifter blitt profilert. Prosjektleder Hege Bongard tar en nærmere prat med fire av de:
  – Mari-Ann Akerjord, direktør i Prediktor Instruments
  – Lillian Ovell, kontorleder Cowi Fredrikstad
  – Armand Åsheim, direktør Multiconsult Østfold
  – Thorleif Sire, partner og endringsleder i Flowit
 • Når produktet ditt plutselig blir uglesett fra en hel verden, og du samme dag blir kjøpt opp av et større konsert – hvordan tilpasse seg? Ved Eirik Bjørnsen, daglig leder i Biobe AS

  Biobe er Norges mest komplette leverandør av produktløsninger i forskjellige typer plastmateriale. Det meste fra Biobe eksporteres. Men, altså, plast – hvordan klinger ordet i 2018? Det kan bli lett å tenke at verden taler deg i mot. Omtrent samtidig har Biobe gått fra lokalt eierskap til å bli en del av et større konsern. Samfunnsendringer må man imidlertid stå i, det samme gjelder nye eierstrukturer. Hør hvordan Biobe jobber for videre vekst. Og plasten, den er kommet for å bli, behovet kommer ikke til å bli mindre, sier Bjørnsen

 • Journalistikk er best, ikke sant? Ved Gard L. Michalsen, adm. direktør i E24 – Norges største nettavis for økonomi og næringsliv
  I en tid der alle kan publisere, og nesten alle gjør det, hvorfor trenger vi journalistikk?

  Kritisk og avslørende journalistikk kan være utfordrende og avgjørende for enkelte bedrifter. Men er det også bra for næringslivet og samfunnet?
  Vi møtes av en strøm av informasjon, og det er alltid mange historier som fortelles. Hvordan kan Fredrikstad fortelle sin historie?
  E24 er Norges største nettavis for økonomi og næringsliv. Hvorfor skriver vi så lite om Østfold?
 • Handelsanalysen 2018. Ved Line Jeppesen, sentrumsleder i Fredrikstad Næringsforening
  I Fredrikstad sentrum må vi levere hver dag. Hvordan bruker vi faktisk dagens sentrum? Og hvordan påvirker endringen i varehandelen oss? «Ingenting skjer i hvert fall av seg sjæl», sier sentrumsleder Line Jeppesen.
  .
 • Morgendagens næringsliv må være bærekraftig, og forskningen kan bidra! Ved Ellen-Marie Forsberg, direktør ved Østfoldforskning. Miljø- og klimautfordringer begynner å bli prekære, og morgendagens næringsliv vil møte krav om bærekraftig innovasjon. Slik innovasjon kan ikke baseres på antagelser, men gjennom troverdig forskning som tar et helhetlig perspektiv. I dag øker en rekke av OECD-landene sterkt sin satsing på FoU. I Østfold har vi landets ledende kompetansemiljø innen livsløpsanalyser og forebyggende miljøvern. For å være konkurransedyktig i et nasjonalt og internasjonalt marked, behøves fakta om miljø- og ressurseffektivitet tilknyttet produksjon, bruk og avhending av produkter, samt for prosesser og tjenester. Ellen-Marie Forsberg, nytilsatt direktør av Østfoldforskning, forklarer hvordan forskningen kan hjelpe din bedrift!

På Fredrikstadkonferansen møtes næringsliv, sentrale politikere og byråkrater. Konferansen er årets viktigste møteplass hvor alle treffes uavhengig av bransje, og har blitt arrangert årlig siden år 2000.

Publisitetsprisen deles også ut på Fredrikstadkonferansen!
– Hvem har gjort seg fortjent til den i år?

Praktisk
Lunsj midtveis i programmet og servering ved konferansens slutt med tapas og drikke utover kvelden er også inkludert i prisen.
Registrering fra 08.30-09.00, konferansestart kl. 09.00.

Dato/tid
07. november, 2018
Kl: 8.30 - 16.00

Pris: 2 300,- + mva for medlemmer av Fredrikstad Næringsforening og 2 900,- + mva for ikke-medlemmer. Avmelding etter 31.10. medfører fakturering av deltakeravgift.
Sted: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad

Arrangør: Fredrikstad Næringsforening


Påmelding

Dette arrangementet er utsolgt.

Lukk