FULLT! Fredrikstadkonferansen 2022: Handlekraft!

Print Friendly, PDF & Email

Mathis Grimstad, adm.dir. i Stor-Oslo Eiendom

Alle billettene er nå revet vekk, ønsker du å stå på venteliste, send en e-post til mm@fredrikstad-nf.no 

Er vi gode til å omsette strategier og planer til handling? Hva kreves? Vi møter de som har omsatt planen til handling, hør hvordan de bidrar til å dytte verden litt videre på hver sine områder. Skal vi lykkes med å nå våre mål er det handlekraft som gjelder!

Program:

Etter et år som ordfører – trenger Fredrikstad  handlekraft? Ved ordfører Siri Martinsen.

Lær av sosialantropologen om kunsten å skape handlekraft! Ved Ivar Haugstad.
Gjennom år med erfaring har Ivar utviklet metoder som fører til bedre samspill mellom mennesker som jobber sammen. Han er spesielt flink til å sette disse metodene ut i praksis og gjøre det enkelt for de ansatte å ta til seg verktøyene og de nye vanene som må til for å sikre videre utvikling.

Resirkulert varme fra Jøtul. Ved René Christensen, konserndirektør salg og marketing i Jøtul ASA.
Takket være kontinuerlig fokus på forskning, utvikling og testing, er Jøtul i dag verdensledende innen Clean burn Technology. Hør hvordan Jøtul håndterer den globale samskapingen – fra medarbeiderskap til globalt handelsapparat.

Å bygge de gode alliansene. Ved Fredrik Andresen, adm.dir. i Batteriretur.
Fredrik var sentral i innsatsen for å etablere et partnerskap med Hydro og Northvolt, som resulterte i selskapet Hydrovolt og deres satsing i Fredrikstad, side om side med Batteriretur.

Økt relevans i skoleløpet og rekruttering til regionen. Ved Cathrine Monsen, assisterende rektor ved Glemmen vgs.
Skoler, universiteter og høyskoler har et viktig samfunnsoppdrag i å utdanne kandidater som møter arbeidslivets kompetansebehov. Arbeidslivet endrer seg imidlertid fortløpende. Hør mer om utviklingen av dette strategiske samarbeidet.

Hvordan få gjennomslag i politiske saker på den nasjonale og regionale agendaen?Ved Jan Erik Larsen, partner og daglig leder i Kruse Larsen – eksperter på politisk påvirkning og strategisk kommunikasjon, samt medie- og krisehåndtering.

Hvordan skal vi gå fra åpenbare behov og planer til realisering?
«Folk flest» og «i hele landet», men er Fredrikstad og Østfold uteglemt?
Politisk samtale om politisk gjennomslag på andre arenaer enn våre egne. Ved ordfører Siri Martinsen, Fredrikstad kommune, fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen, Viken fylkeskommune og daglig leder Jan Erik Larsen, Kruse Larsen.

Verdien i et godt offentlig-privat samarbeid. Ved Mathis Grimstad, adm.dir. i Stor-Oslo Eiendom og styreleder i Oslo Metropolitan Area.
«Skal vi løse utfordringene og sikre en bærekraftig utvikling, må det offentlige og private samarbeide bedre», sier Mathis. Hør eksempler på hvordan det kan løses i praksis når bærekraftig (by)utvikling skal sikres.

Handlekraften selv. Ved Ragnhild Nilsen.
Ragnhild har doktorgrad i innovasjon og ledelse, er klimapsykolog og impact-investor. Hun har vært med på å bygge opp Sekem til å bli Egypts største virksomhet for økologisk matproduksjon, bomull og urter. Hun har aldri vært ansatt, men ansatt mange selv; som i null til fire tusen ansatte i Sahara, hvor de fikk med 13 landsbyer rundt inkludert infrastruktur, vann og helsetilbud.
Hun var med på å etablere den arabiske verdens første universitet for bærekraft i 2012, Heliopolis Universitet, som nå har over 2700 studenter. Med livet som innsats fikk hun ansatt den første kristne kvinne som dekan for ingeniørstudiet.
Hun har forhandlet i ekstremt krevende situasjoner – med alt fra beduiner, til terrorister, til ulike industrielle aktører – og fått gjennomslag.
Ragnhild var Norturas første leder for det grønne skiftet i Norge. Hun har skrevet 15 bøker på Cappelen Damm. Hun fikk Business for Peace prisen sammen med Sekem i 2012, Cultura prisen og Beacon of Dignity Award i 2015 for sine innovative, globale initiativ. Hun er æresmedlem i Open Innovation Lab Norway. Hun leder nettverket Global Fair Trade.
«Vi som på ulike måter er globale impact-investorer, internasjonale ledere og grundere, vi jobber kontinuerlig med forhandlinger for å få til samskaping, pilotering, sertifiseringer og et verdig arbeidsmiljø.»
Ragnhild er handlekraft. Vi avslutter dagen med noen lærepunkter fra henne.

Publisitetsprisen deles ut! Hvem vinner den i år, tro?

Registrering fra kl. 12.30-13.00, konferansestart kl. 13.00. Mingling og tapas fra ca. kl. 17.15.

På Fredrikstadkonferansen møtes næringsliv, sentrale politikere og byråkrater. Konferansen er årets viktigste møteplass hvor alle treffes uavhengig av bransje, og har blitt arrangert siden år 2000.

Velkommen!onsdag 2. november
Tid: 12:30 - 17:30

Pris: 1 700,- + mva for medlemmer av Fredrikstad Næringsforening og 2 100,- + mva for ikke-medlemmer, inkluderer også bevertning ved møtestart og i pauser samt tapas/drikke. Avmelding etter 26.10. medfører fakturering av deltakeravgift.
Arrangør: Fredrikstad Næringsforening

Sted: Litteraturhuset Fredrikstad Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad

Sted: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad


Alle arrangementene

TAKK FOR DIN PÅMELDING

Du er nå påmeldt til vårt arrangement.
Vi gleder oss til å se deg!

Medlemsprofilen

  • Energifabriken Norge AS Energifabriken Norge AS

    De leverer 100 % fornybart drivstoff og brensel. Hele 90 % utslipp kan reduseres ved bruk på kjøretøy og maskinpark virksomheter allerede har. Les mer om Energifabriken som er krystallklar på at alle fornybare energibærere må med dersom vi skal klare å redusere Norges utslipp med 55 % innen 2030.

    Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2023 © Fredrikstad Næringsforening. Storgata 3, 1607 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Flyt Design