Industri og bærekraft – noen eksempler & felles læring. Og hva med åpenhetsloven?

Print Friendly, PDF & Email

Eirin Skovly og Mills har valgt ut bærekraftsmål som de kan påvirke gjennom produktene de selger, gjennom leverandørkjede og i egen produksjon.

Bærekraftsarbeid pågår for fullt i industri- og teknologibedriftene. Noen har kommet lengre enn andre, og til vår scene kommer noen av bedriftene for å fortelle hva de har gjort, og hvilke dilemmaer som har dukket opp. Felles for dem, er at de tar grep om mulighetene.

Vi avslutter med en panelsamtale, der vi også inviterer alle deltakere til å gi innspill og stille spørsmål for felles læringsløft.

På scenen:

 • Eirin Skovly, fabrikksjef på Mills
  Mills har valgt ut bærekraftsmålene som er mest forretningskritiske for egen drift, og som de kan påvirke gjennom produktene de selger, gjennom leverandørkjede og i egen produksjon. Hør hvordan de jobber, om hvilken forskjell de gjør, og hvilke mål de skal nå.

 

 • Trond Edvardsen, daglig leder i LCA.no
  Fredrikstad-bedriften LCA.no har laget en «gamechanger» for miljødokumentasjon for bedrifter. Det har gjort selskapet til en av Norges hurtigst voksende teknologibedrifter, og en plass nr. 12 i Deloittes kåring av Norges raskest voksende teknologiselskaper. Selskapet har automatisert arbeidet med å lage miljødokumentasjon på varer og tjenester, og flyttet det opp i skyen.

 

 • Monica Sander, daglig leder i Beer Sten
  Beer Sten skal selge sten, men gjerne mindre. Hovedmantra er å redusere forbruket, men heller dimensjonere riktig, være gode rådgivere – og alltid spørre om det finnes sten som kan gjenbrukes i prosjektet. Det er et verdivalg, som de igjen opplever at gir tillit.
  – Vi selger det vi mener er best for kunden og verden, sier Sander.
  Beer Sten har lang erfaring med risikoanalyse knyttet til sin leverandørkjede, og jobber handlingsorientert og tett på kontaktene sine etter OECD sin gullstandard.
  1. juli trer åpenhetsloven i kraft. Beer Sten er klar, er din virksomhet?

 

 • Jan Ivar Ruud, adm. direktør Unger
  Jan Ivar leder nettverk industri og teknologi i næringsforeningen, og vil innlede og lede panelsamtalen.


«Åpenhetsloven for næringslivet – en milepæl for menneskerettigheter og bærekraft»

 Loven skal sikre åpenhet om leverandørkjeder og pålegger virksomhetene å utføre og redegjøre for aktsomhetsvurderinger. Allmennheten gis tilgang til informasjon om hvordan virksomheter håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Loven gjelder for eksempel bedrifter med salgsinntekter på over 70 millioner kroner, eller mer enn 50 årsverk.
Les mer om loven som trer i kraft 1. juli 2022 på stortinget.no https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Vedtak/Beslutninger/Lovvedtak/2020-2021/vedtak-202021-176/?all=true


Velkommen!onsdag 8. juni
Tid: 08:00 - 09:30

Pris: Gratis medlemsmøte i Fredrikstad Næringsforening. Servering av kaffe og te.
Arrangør: Nettverk for industri og teknologi i Fredrikstad Næringsforening

Sted: Litteraturhuset Fredrikstad Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad

Sted: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad


Påmelding

Påmeldingsfrist: Tirsdag 7. jun


Alle arrangementene

TAKK FOR DIN PÅMELDING

Du er nå påmeldt til vårt arrangement.
Vi gleder oss til å se deg!

Medlemsprofilen

 • Kjøkkengaarden AS Kjøkkengaarden AS

  Trender er viktig å følge med på, samtidig skal et godt kjøkken kunne vare i 30 år, og da er det like viktig å se kjøkkenet i helhet med øvrig interiør og personlig smak. Kjøkkengaarden er en uavhengig nisjebutikk, og Anita Hjertvik (daglig leder) og Ann Mari Begby (styreleder) er glade for å være en del av det viktige mangfoldet av tilbud i Fredrikstad sentrum. Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2022 © Fredrikstad Næringsforening. Storgata 3, 1607 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design