AVLYST. Industri & teknologi: Hvordan jobbe side om side med robotene? Hva er produktutvikling i et profesjonelt marked? Og digitalisering, hvor går vi?

Print Friendly, PDF & Email

På grunn av siste utvikling og råd om tiltak knyttet til å begrense smitte av koronaviruset, velger vi å utsette våre åpne arrangementer.

At roboter jobber side om side med oss er ikke noe som ligger veldig langt fram i tid. Robotiseringen i Barco begynte for flere år siden. Skal vi klare å beholde arbeidsplasser i Norge og unngå at verdiskapingen forsvinner ut av landet, er det ingen vei utenom.

Velkommen til bedriftsbesøk hos Barco med innledende foredrag!

Barco fikk 11 millioner i støtte fra Forskningsrådet til forskningsprosjektet FREM (Fleksibel Robotisert Elektromekanisk Montasje) som skal ta menneske/robot-samarbeid til et nytt nivå.

Automatisering og bruk av avanserte roboter er nettopp hva de velkjente globale megatrendene «Factory of the future» og «Industri 4.0» dreier seg om.

Det krever høykompetent arbeidskraft.

Hør Barco fortelle om

  • Menneske/robot-samarbeid
  • Produktutvikling: Som del av et internasjonalt konsern må Barco levere på produktutvikling, så hvordan jobber de fra idé til produkt i et profesjonelt marked?
  • Hva de vektlegger når de posisjonerer seg mot eiere i et annet land

 

Digitalisering – et fokusområde fremover

Nettverk for industri og teknologi i næringsforeningen gjennomførte nylig en medlemsundersøkelse. Der spurte vi blant annet om (teknologiske) områder som er viktig i bedriften akkurat nå, og innenfor hvilke fagområder man ønsker å engasjere seg mer i.

Jan Ivar Ruud (adm. dir. Unger), leder av styringsgruppen i nettverket, presenterer resultat fra undersøkelsen.

Vi avslutter med en omvisning i Barcos teknologiske «center of excellence».

Velkommen til medlemsmøte i næringsforeningen!torsdag 19. mars
Tid: 15:00 - 17:00

Pris: Gratis. Enkel servering.
Arrangør: Nettverk for industri og teknologi i Fredrikstad Næringsforening.

Sted: Barco Fredrikstad, Habornveien 53, Fredrikstad

Sted: Barco, Habornveien 53, Fredrikstad


Alle arrangementene

TAKK FOR DIN PÅMELDING

Du er nå påmeldt til vårt arrangement.
Vi gleder oss til å se deg!

Medlemsprofilen

  • PwC, avdeling Østfold PwC, avdeling Østfold

    PwC har en lang lokalhistorie, og tilbyr sine tjenester i en verden der det stadig er vanskeligere å vite hvem og hva du kan stole på. “Financepartner” er et satsingsområde, men akkurat nå gjelder det å være en god støtte for bedriftene som påvirkes av koronapandemien. Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2020 © Fredrikstad Næringsforening. Nygaardsgata 16 / Postboks 1405 / 1602 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design