LEAN for ledere med bedriftsbesøk hos verdens ledende produsent av vedovner og peiser: JØTUL

LEAN for ledere med bedriftsbesøk hos verdens ledende produsent av vedovner og peiser: JØTUL

Hva med å forbedre kvaliteten samtidig som produksjonstiden og kostnader reduseres? Lean er en metode som handler om kontinuerlig forbedringsarbeid. Det kan for eksempel gjelde forbedring av prosesser innenfor produksjon av varer og tjenester. Bedrifter som har tatt metoden i bruk, opplever verdifulle resultater. Bilfabrikanten Toyota utviklet Lean som metode.

Program

Ledelse i Lean Operations kl. 13.00-15.00
Foredrag av Gunnar Andersson om:

  • Introduksjon til Lean Operations
  • Å forstå egne prosesser
  • Å jevne ut flyten
  • Å gå fra push til pull
  • Å lede i Lean Operations

Gunnar Andersson fra Høgskolen i Østfold har Ph.D. innenfor industriell økonomi og teknologiledelse. Hans undervisning inkluderer teknologisk innovasjon, organisasjonsutvikling og produktutvikling. Han veileder virksomheter både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Han er også forsker på innovasjonsprosesser, blant annet på Lean-prosjekt i emballasjeindustrien, og verdistrømskartlegging og endringsprosjekt i helsesektoren og matindustrien. Andersson disputerte med avhandlingen «The Assembly of Lean Production: An Analysis of Doing Production Improvements».

Pause med mat/drikke kl. 15.00-15.20

Presentasjon av Jøtul kl. 15.20-16.00
Jøtul Gruppen er verdens ledende produsent av vedovner og peiser for kvalitetsbevisste kunder. De utvikler, produserer, markedsfører og selger produkter under merkene Jøtul, Scan, Atra, Warm og Ild. Produktene er basert på en nordisk arv og ekspertise, med fokus på miljø under produksjon og i daglig bruk.

Deres ekspertise deles med partnere og konsumenter i 43 land på 6 kontinenter. Jøtul Gruppen har ca. 640 ansatte og omsetter årlig for ca. 838 millioner. Produksjonen foregår i Fredrikstad, Odense, Portland mfl. Selskapets hovedaksjonær er det børsnoterte, svenske Private Equity selskapet Ratos.

Omvisning på Jøtul kl. 16.00-17.15

Velkommen til medlemsmøte på Jøtul!

Dato/tid
28. april, 2015
Kl: 13.00 - 17.15

Pris: Gratis. Enkel servering av mat/drikke
Sted: Jøtul, Langøyveien, Kråkerøy

Arrangør: Fagutvalg industri, Fredrikstad Næringsforening


Påmelding

Bestillinger er stengt for dette arrangementet.

Lukk