Morgenmøte: Ikke bærekraftig? Vær forberedt på svekket konkurransekraft

Morgenmøte: Ikke bærekraftig? Vær forberedt på svekket konkurransekraft

Stadig fler bedrifter ser behovet for å både være bærekraftige og klimanøytrale, vinner anbud ved å være det, og blir ikke vurdert om de ikke er det. Bærekraft er langt mer enn et svevende begrep i miljøbevegelsen.

Agenda:

1. Klimapartnere i Østfold for bærekraftig forretningsutvikling. Ved hjelp av klimaregnskap, miljøstyring og samarbeid på tvers av næringer, skal næringslivet motiveres og oppfordres til å bli mer klima- og miljøvennlige. Et nytt partnerskap for klimagass-reduksjon og forretningsutvikling i Østfold er etablert. Ved prosjektleder Stine T. Nygaard i Klimapartnere Østfold.

2. Økonomiske konsekvenser og svekket konkurransekraft ved ikke å være bærekraftig. Nor Engros har som mål å bli klimanøytrale i løpet av 2019. Hvilke utfordringer støter de på som grossist og leverandør av forbruksvarer? Hvor mye vil det koste bedriften å ikke være bærekraftig i en tid der noen innkjøpsavdelinger ikke vurderer anbud om de ikke er bærekraftige. Hvilke krav stilles til bedriftene? Ved markedssjef og NK i Norengros Fredrikstad, Mona Wenzell.

3. Årets Miljøfyrtårn 2018. Multiconsult Norge AS ble kåret til årets Miljøfyrtårn 2018 i konkurranse med 68 andre store virksomheter som var nominert. Miljøfyrtårn er et anerkjent for sertifisering og miljøledelse. Hvilke tiltak er gjort, og hva innebærer dette for bedriften og deres samarbeidspartnere? Ved leder for bærekraft i Multiconsult, Guri Lindmark.

 

Velkommen til morgenmøte!

Fredrikstad Næringsforening tar opp samfunnsaktuelle tema første onsdag i måneden, 6-7 ganger i året, kl. 08.00-09.45. Her møtes bedriftsledere, nøkkelpersoner i bedrifter, politikere, byråkrater og de som er generelt opptatt av by- og næringsutvikling. Morgentreffene innledes av 1-3 foredragsholdere og avsluttes gjerne med debatt. Temaene settes fortløpende, rundt en måned i forkant av møtet.

 

Dato/tid
08. mai, 2019
Kl: 8.00 - 9.45

Pris: Gratis. Servering av kaffe / te.
Sted: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad

Arrangør: Fredrikstad Næringsforening.


Lukk