Næringslivets morgenmøte: VEIEN VIDERE; om transport, porteføljestyring, Glommabanen

Print Friendly, PDF & Email

Når næringsforeningen inviterer til høstens første morgenmøte, skal det handle om transport; hva er porteføljestyring, hva skjer med Bypakke Nedre Glomma – og hva med Glommabanen? Kort sagt og bokstavelig talt: Hva er veien videre?

Hva er porteføljestyring og hvilket handlingsrom får vi?

v/Turid Stubø Johnsen, ansvar for strategi-, veg, og transportavdelingen i Statens Vegvesen Region Øst

Næringsforeningen forventer at bypakke Nedre Glomma blir vedtatt i Stortinget i høst. Et slikt vedtak vil trolig innebære at investeringer i transportsystemet styres av en styringsgruppe etter et prinsipp om porteføljestyring. Dette er en ordning som praktiseres i andre store byområder, og vi ønsker å øke kunnskapen om ordningen i vår region. Avdelingsdirektør Turid Stubø Johnsen har ansvar for strategi-, veg, og transportavdelingen i Statens Vegvesen Region Øst og har fulgt bypakke Nedre Glomma tett i sin tidligere rolle som vegsjef i Østfold.

Glommabane for å øke regionens attraksjonskraft

v/Osmund Ueland, styreleder i Glommabanen AS

Ueland sier det er på tide at infrastrukturen kommer i forkant og styrer utviklingen i regionen. Østfold har potensiale for økt attraksjonskraft, vekst og gode tverrforbindelser som gir større og mer dynamiske arbeidsmarkeder. Hvilke tilbud er skissert i mulighetsstudien? Hør hvordan en Glommabane kan bidra til at nasjonale og regionale mål for transportsystemet i regionen nås.

Velkommen!

Fredrikstad Næringsforening tar opp samfunnsaktuelle tema hver første onsdag i måneden kl. 08.00-09.30. Her møtes bedriftsledere, nøkkelpersoner i bedrifter og de som er generelt opptatt av by- og næringsutvikling. Morgentreffene innledes av 1-2 foredragsholdere og avsluttes med debatt. Temaene settes fortløpende, og publiseres på denne nettsiden.onsdag 3. september
Tid: 08:00 - 09:30

Pris: Gratis. Servering av kaffe og te.
Arrangør: Fredrikstad Næringsforening

Sted: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad

Sted: Litteraturhuset, Storgaten 11, Fredrikstad


Alle arrangementene

TAKK FOR DIN PÅMELDING

Du er nå påmeldt til vårt arrangement.
Vi gleder oss til å se deg!

Medlemsprofilen

  • PwC, avdeling Østfold PwC, avdeling Østfold

    PwC har en lang lokalhistorie, og tilbyr sine tjenester i en verden der det stadig er vanskeligere å vite hvem og hva du kan stole på. “Financepartner” er et satsingsområde, men akkurat nå gjelder det å være en god støtte for bedriftene som påvirkes av koronapandemien. Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2020 © Fredrikstad Næringsforening. Nygaardsgata 16 / Postboks 1405 / 1602 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design