Næringslivets morgenmøte: digital by for bedrifter og innbyggere

Print Friendly, PDF & Email

Stig Alstedt fra Hewlett Packard Enterprise.

Hvor smarte kan vi bli, bo og leve? I fremtidens urbane områder samles informasjon fra de elektroniske duppedittene dine. Smartbyen er bare noen fibernett unna.

– Hittil har mange av greiene som vi har dratt inn på nettet vært veldig navlebeskuende, mener teknologidirektør Stig Alstedt i Hewlett Packard Enterprise. Han tegner bilde av en fremtidsendring som er langt mer omfattende enn å få tilsendt informasjon fra badevekten din:

– ”The Internet of Things” handler om så mye mer enn å kunne styre kaffetrakteren fra mobilen – vi må tenke større: Hva kan det gjøre for oss som samfunn? Rammebetingelsene og de underliggende forutsetningene er på plass, og det er mer snakk om å utvikle gode, «smarte» tjenester som kan utnytte dette på en måte som skaper merverdi for brukerne – og forhåpentligvis for samfunnet forøvrig. Alstedt beretter.

Fredrikstad kommune med nye tilbud til innbyggere og næringsliv

Ketil Johansen fra Fredrikstad kommune.

Ketil Johansen fra Fredrikstad kommune.

Ketil Johansen, IT-sjef i Fredrikstad kommune: Hensikten med et Bynett handler om å skape en effekt i sentrum. I et nett kan det bygges andre tjenester enn ren internettilgang. Det finnes store potensialer i urban teknologisk utvikling. Vi har bare sett den spede starten av digitalisering av sentrumskjerner. Åpne nett kan utnyttes på et utall områder, og Johansen vil fortelle om veien videre for hvordan Fredrikstad sentrum kan bli en trådløs by. Kommunen arbeider med et prosjekt som heter «Citynet» som snart kan tas i bruk. Videre har IT-avdelingen etablert et “Metronett” i store deler av kommunen, noe som kan være interessant for næringslivet. Hør hvordan disse løsningene fungerer og om de videre planene.

Velkommen!

Fredrikstad Næringsforening tar opp samfunnsaktuelle tema første onsdag i måneden, 6-7 ganger i året, kl. 08.00-09.45. Her møtes bedriftsledere, nøkkelpersoner i bedrifter, politikere, byråkrater og de som er generelt opptatt av by- og næringsutvikling. Morgentreffene innledes av 1-3 foredragsholdere og avsluttes med debatt. Temaene settes fortløpende, rundt en måned i forkant av møtet.onsdag 7. september
Tid: 08:00 - 09:45

Pris: Gratis. Servering av kaffe og te.
Arrangør: Fredrikstad Næringsforening

Sted: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad

Sted: Litteraturhuset, Storgaten 11, Fredrikstad


Alle arrangementene

TAKK FOR DIN PÅMELDING

Du er nå påmeldt til vårt arrangement.
Vi gleder oss til å se deg!

Medlemsprofilen

  • Nipas AS Nipas AS

    Tony Øvrevik og Nipas-teamet gir bort en arbeidsdag! Les mer om dette, og bedriften som er midt oppe i konsolidering, re-branding og videre vekst.

    Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2020 © Fredrikstad Næringsforening. Nygaardsgata 16 / Postboks 1405 / 1602 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design