Prøv verdens første elektriske hurtigferge – Fredrikstad er første stoppested i Norge

Print Friendly, PDF & Email

BB Green er verdens første elektriske ferge. Lær mer om fergen i Fredrikstad 26. og 27. mai.

BB Green er verdens første elektriske hurtigferge. Den har også en spesiell skrogteknologi. Fergen har seilt fra Riga til Stockholm og Gøteborg, før den skal til Oslo. Vi har fått fergen til å stoppe i Fredrikstad, er du klar for et innblikk i den teknologiske utviklingen?

Østfold blir altså det første norske stoppestedet, og Norges største elv blir en god testarena for båten. Med prøveturer i Glomma får du et godt inntrykk av størrelse på båten og dens komfort. Om ca. 14 måneder leveres den første elektrisk drevne fergen til Fredrikstad, med samme utseende som hittil er levert til Fredrikstad kommune.

Båt og kystlivet på Isegran startet for snart 1000 år siden. Tordenskjold tok sine svenske krigsbytter hit, og Bjarne Ås utviklet fantastiske seilbåter. Fredrikstad representerer med sin seilskutehistorie det rene og det stille slik elektriske ferger vil gjøre det i fremtiden. Vær blant de første som får oppleve framtidens elektrisk drevne båter!

Målgrupper: Politikere og (fylkes)kommunens administrasjon samt inviterte ressurspersoner innen relevante bransjer – krever påmelding. Det blir også demonstrasjonsturer for publikum generelt – krever ingen påmelding. Se program for når du kan prøve båten.

Program fredag 26. mai

  • 14.00 – 16.00 Tur med presse, repr. fra samferdselskomitéen i Østfold fylkeskommune og fra Fredrikstad kommune. Oppmøte ved fergeleiet på Cicignon kl. 14.00. Fergen tar maks 12 passasjerer av gangen, så deltakerne blir delt i grupper. De som ikke er på fergetur, får en orientering hos virksomhet Ferge og transport i deres lokaler ved fergeleiet.
  • 17.00 – 19.00 Demonstrasjonstur for inviterte ressurspersoner innen relevante bransjer. Oppmøte ved fergeleiet på Cicignon.

Fergen legges ved Litteraturhuset for lading over natten.

Program lørdag 27. mai

Båten ligger utenfor Litteraturhuset for demonstrasjonsturer for publikum fra kl. 10.00 og til 11.30, deretter fra kl. 13.00 til 14.30.

Kl. 15.00 – 17.00 blir det demonstrasjonstur for inviterte ressurspersoner innen relevante bransjer. Oppmøte kl. 15.00 ved Litteraturhuset.

#transportsystemfredag 26. mai - lørdag 27. mai
Tid: 14:00 - 19:00

Pris: Gratis.
Arrangør: Østfold fylkeskommune, Fredrikstad kommune og Fredrikstad Næringsforening.

Sted: , ,

Sted: , ,


Alle arrangementene

TAKK FOR DIN PÅMELDING

Du er nå påmeldt til vårt arrangement.
Vi gleder oss til å se deg!

Medlemsprofilen

  • Nipas AS Nipas AS

    Tony Øvrevik og Nipas-teamet gir bort en arbeidsdag! Les mer om dette, og bedriften som er midt oppe i konsolidering, re-branding og videre vekst.

    Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2020 © Fredrikstad Næringsforening. Nygaardsgata 16 / Postboks 1405 / 1602 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design