Sirkulær økonomi – en innføring & noen eksempler

Sirkulær økonomi – en innføring & noen eksempler

Sirkulær økonomi – mye spinner omkring dette begrepet om dagen, og vi kan hekte det på bærekraftsmål nummer 12: Ansvarlig forbruk og produksjon. På morgenmøtet denne onsdagen får vi presentert eksempler fra lokale så vel som nasjonale muligheter og prosjekter innenfor sirkulærøkonomi.

Agenda for møtet:

1. Sirkulær økonomi og konkurransekraft.
På hvilken måte kan sirkulær økonomi fremme næringsutvikling?

NSSØ jobber tett sammen med industrien på Øra, øvrig næringsliv og offentlige virksomheter og presenterer prosjekter senteret er involvert i og muligheter som kan være av interesse også for andre, v/Camilla Brox, daglig leder Norsk Senter for Sirkulærøkonomi (NSSØ)

2. Økt innsamling og gjenvinning av tekstil – for en mer bærekraftig framtid v/Arnt-Willy Hjelle, Bærekraftsansvarlig FRETEX Miljø AS

3. Ødelagte tekstiler åpner for nye forretningsmuligheter.
Isolasjonsmatter til grønne tak (med tekstil fra FRETEX) er et eksempel på muligheter gjennom fokus på sirkulær økonomi, v/Jostein Sundby, Bergknapp AS.

Bergknapp AS er den ledende leverandøren av grønne tak på det norske markedet.

Velkommen til morgenmøte!

Fredrikstad Næringsforening tar opp samfunnsaktuelle tema første onsdag i måneden, 6-7 ganger i året, kl. 08.00-09.45. Her møtes bedriftsledere, nøkkelpersoner i bedrifter, politikere, byråkrater og de som er generelt opptatt av by- og næringsutvikling. Morgentreffene innledes av 1-3 foredragsholdere og avsluttes gjerne med debatt. Temaene settes fortløpende, rundt en måned i forkant av møtet.

Dato/tid
06. mars, 2019
Kl: 8.00 - 9.45

Pris: Gratis møte, åpent for alle, ingen påmelding nødvendig. Servering av kaffe og te.
Sted: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad

Arrangør: Fredrikstad Næringsforening.


Lukk