UTSOLGT. Fredrikstadkonferansen 2019: Tikk…takk…tikk…takk

UTSOLGT. Fredrikstadkonferansen 2019: Tikk…takk…tikk…takk

Årets konferanse er utsolgt, ønsker du å stå på venteliste, send en e-post til mm@fredrikstad-nf.no 

Når er tiden inne for å endre forretningsmodell, fusjonere, re-brande – eller rett og slett begi seg ut på større endringer i bedriften? På Fredrikstadkonferansen 2019 får du høre historier fra de som har tatt grep. Hva ligger bak, hvordan gjør de det, og, har det styrket konkurransekraften? Tikk…takk – hvor god tid har vi?

På scenen:

 • Velkommen v/ordfører Jon-Ivar Nygård
 • Kjell Nordström. Nordström er en rebell i næringslivet. Han er en av grunnene til Handelshøyskolen i Stockholms mest prestisjefylte managementprogram, «The Advanced Management Program», som lokker til seg eliten av skandinaviske ledere. Han er omtalt i CNN og CNBC, i magasiner som Fortune, Fast Company, Time Magazine, Financial Times, Paris Match m.fl. Foredragene han leverer er dynamiske, interaktive, tankevekkende og alltid i tråd med tiden.

Hør økonomen, forfatteren og mannen som er rangert som en av verdens fremste «management thinkers» snakke om fremtidens lederskap.

 • Eventyreren & utfordreren. Martin Schütt, CEO i Askeladden & Co
  Askeladden utvikler, finansierer og skalerer lønnsomme eventyr, eksempelvis Cutters, Dr.Dropin, Squeeze, Verd Begravelse og sist ut velværekjeden olio. De utfordrer eksisterende forretningsmodeller, og skaper lønnsomme virksomheter. De evner å få med seg investorer og samarbeidspartnere, Cutters ble for eksempel nylig delvis solgt til et svensk oppkjøpsfond. Hvordan foregår jakten på nye eventyr?

  Martin Schütt er siviløkonomen fra NHH som hoppet av en lynkarriere i McKinsey og startet sammen med fem partnere selskapsfabrikken Askeladden & Co i 2016. Han mener vi bør stille spørsmålet «hvorfor?» oftere.

 • Verdiskaperen. Jon Boye Borgersen, direktør konsept-/kategoriutvikling, innkjøp og markedsføring i Europris
  Mens retailbransjen utfordres, kan Europris vise til sammenhengende vekst de siste 25 årene. Tall for 2018 viser dessuten at det Fredrikstadbaserte konsernet topper listen over bedrifter med størst verdiskaping i Fredrikstad. Hør mer om hvordan konsernet posisjonerer seg, om internasjonalt fokus på alt fra innkjøp til oppkjøp, og ikke minst: hvordan de rigger seg for videre vekst.
 • Fra kunstig til gunstig intelligens. Klas Pettersen, hjerneforsker og CEO i NORA
  Bank- og advokat-robotene er her, selvkjørende biler likeså. Energi- og IKT-bedriftene er berørt, og en rekke andre aktører. Hvordan kan næringslivet hevde seg ved ta i bruk kunstig intelligens for å jobbe mer effektivt og oppnå bedre resultater? Hvor dramatisk vil det påvirke arbeidslivet og hvordan det vil gjennomsyre fremtidens samfunn?

  Regjeringens nasjonale strategi for kunstig intelligens vil bli lansert mot slutten av året, og den som leder det største forskningssamarbeidet i Norge er Klas Pettersen fra Fredrikstad. Hør hva som skjer akkurat nå innenfor fagfeltene kunstig intelligens og robotikk, og hans tanker om hvordan næringslivet kan utnytte den kommersielle kraften i dette.

 • Kontrollert lønnsom vekst. Stein-Ragnar-Noreng, Adm. dir TheVit
  Fra å lede 1200 medarbeidere som øverste leder i KPMG, til å starte på nytt – for å vokse. Stein-Ragnar Noreng snakker om vekst og endring, både fra et gründer perspektiv og når alt skal bygges på nytt, og som en leder av en etablert virksomhet. Han deler erfaringer fra sine ulike roller, samt fra de mange lederne han har jobbet med. Kan man ha en kontrollert lønnsom vekst? Og «stille endringsledelse» – hva er det?
 • Næringsvennlig kommune. Nina Tangnæs Grønvold
  Bedriftenes aller viktigste konkurransefortrinn kan ligge i hvorvidt en kommune er god til å legge til rette for næringsutvikling. Derfor er «næringsvennlig kommune» et av de prioriterte temaene for Vekst i Fredrikstad-programmet. Rådmann Nina Tangnæs Grønvold forteller om hvilke satsinger og grep som prioriteres framover. Velkommen til et inspirerende innblikk i en næringsvennlig kommune
 • En solskinnshistorie. Cecilie Jonassen, daglig leder i Solcellespesialisten
  Solcellespesialisten i Fredrikstad opplever kraftig vekst og har fra 2014 til i dag gått fra 2 til 80 heltidsansatte. Nylig leverte de Norges største enkeltkjøp av solceller, og Rema-sjef Ole Robert Reitan som eier næringsbygget, forteller til E24 at systemet har kuttet både miljøpåvirkning og kostnader. Solcellespesialisten anslår et potensiale for solceller til 21 mill. kvadratmeter næringsbyggtak på Østlandet. Det tilsvarer en omsetning på 21 milliarder for Solcellespesialisten.

Solen skinner på ingeniørbedriften som griper mulighetene i det grønne skiftet. Høye ambisjoner, hurtig vekst, nye markeder, ekstrem oppbemanning – Cecilie Jonassen forteller hvordan dette stiller krav til ledelse.

 • Vi må utgjøre en forskjell. Kjell Arne Græsdal, daglig leder i Fredrikstad Næringsforening
 • Tikk…takk…samtale med lokale bedrifter

 

Praktisk / tapas fra kl. 16.00
Lunsj midtveis i programmet og servering ved konferansens slutt med tapas og drikke utover kvelden er også inkludert i prisen.
Registrering fra 08.30-09.00, konferansestart kl. 09.00 og programslutt kl. 16.00. Tapas fra kl. 16.00 og utover.

Publisitetsprisen deles også ut på Fredrikstadkonferansen!
– Hvem har gjort seg fortjent til den i år?

På Fredrikstadkonferansen møtes næringsliv, sentrale politikere og byråkrater. Konferansen er årets viktigste møteplass hvor alle treffes uavhengig av bransje, og har blitt arrangert årlig siden år 2000.

Velkommen!

 

Dato/tid
06. november, 2019
Kl: 8.30 - 16.00

Pris: 2 300,- + mva for medlemmer av Fredrikstad Næringsforening og 2 900,- + mva for ikke-medlemmer. Avmelding etter 30.10. medfører fakturering av deltakeravgift.
Sted: Litteraturhuset Fredrikstad, Storgaten 11, Fredrikstad

Arrangør: Fredrikstad Næringsforening


Påmelding

Dette arrangementet er utsolgt.

Lukk