Sentrumsgruppens kveldsmøte

Print Friendly, PDF & Email

Det er et mål om å drive Fredrikstad sentrum som et kjøpesenter – uten tak, det betyr et organisert samarbeid mellom gårdeiere og kommunen som forvalter av det offentlige rom, og nå også felles markedsføringstiltak og innovative løsninger som vil fremme handelsnæringen i Fredrikstad sentrum.

Touch Kunde App. Det er nå en helt ny innovativ løsning på markedet som til nå ikke er tatt i bruk i noen bysentrum i Norge. Vi ønsker at butikkene i sentrum skal samles om en løsning som kan fremme tilbud, sentrumsaktiviteter og kulturopplevelser igjennom «Touch», en digital kundeavis med beaconløsninger, en annerledes måte å nå våre kunder.
Thore Lærum fra Touch Technology AS kommer og introduserer oss for den nye løsningen som foreligger og Fredrikstad sentrums butikker kan ta i bruk.

«Innovasjon må skje kollektivt. En idé, et produkt eller en tjeneste som ikke tas i bruk kollektivt kan ikke kalles innovasjon – det er og forblir en oppfinnelse. Gode idéer springer ofte ut fra motet om å tørre å endre seg. I Fredrikstad sentrum må vi tørre å gjøre ting annerledes, vi må tørre å samarbeide og vi må aldri glemme at innovasjon er et felles ansvar – og en felles mulighet.»
Denne uttalelsen er basert på at Fredrikstad nå er i endring både når det gjelder innhold og også at vi nå er i ferd med å tilpasse oss brukeradferden som er i rask endring.

Her har vi som by to valg – vi kan ergre oss over antall mennesker som går med blikket ned i telefonen eller vi kan utnytte dette til vår fordel – ved å bli en digital by, en DiggBy. Hensikten med «Citynett» handler om å skape en effekt i sentrum. I et nett kan det bygges andre tjenester enn ren internettilgang. Det finnes store potensialer i urban teknologisk utvikling, og vi har bare sett den spede starten av digitalisering av sentrumskjerner. Åpne nett kan utnyttes på et utall områder, Fredrikstad sentrum er på vei til å bli en trådløs by. Hvor smarte kan vi bli, bo og leve? I fremtiden vil Fredrikstad sentrum som andre urbane områder samle informasjon fra de elektroniske duppedittene dine. Smartbyen Fredrikstad er bare er «Citynett» unna. Utvikling av et bysentrum krever en riktig forståelse av det nye markedet og de «moderne» kundene. Endringer i forbrukeradferd vil sammen med nye tilgjengelige e-handelsplattformer utfordre tradisjonelle handelskonsepter.

Fredrikstad kommune er i disse dager i ferd med å lansere et gratis WiFi-nett (Citynett), noe som gjør at nye innovative løsninger kan tas i bruk. Det bør også nevnes at løsningen kan integreres med «Tellus» som er Visit Fredrikstad & Hvaler sin brukervennlige webplattform der butikkene og kulturaktiviteter i sentrum er tilknyttet.

Sentrumsleder Stine Ferguson og Margit Tangen fra Visit Fredrikstad & Hvaler forteller om det nye Citynettet og hvordan butikker og serveringssteder både kan og bør kobles på de nye løsningene.

Det har kommet innspill fra butikker og vi har mottatt henvendelser fra leverandører i forhold til jul og annen markedsføring, siste del av møtet blir brukt til innspill og diskusjoner fra dere som driver butikk og servering i sentrum.

Velkommen til sentrumsgruppens kveldsmøte! 

Sentrumsgruppen møtes jevnlig igjennom året på Næringslivets hus i Nygaardsgata 5. I sentrumsgruppen har vi program med aktuelle saker, felles markedstiltak, aktivitetsplan og faglig utvikling, det åpnes alltid opp for tid til å prate sammen. Det viktigste er at vi har en arena for å diskutere særinteresser for sentrum og næringsvirksomhet. Sentrumsleder Stine Ferguson leder sentrumsgruppen.tirsdag 30. mai
Tid: 18:00 - 20:00

Pris: Gratis medlemsmøte. Servering av kaffe og te.
Arrangør: Sentrumsgruppen i Fredrikstad Næringsforening

Sted: Næringslivets hus (Handelsstanden) Fredrikstad, Nygaards gata 5, Fredrikstad

Sted: Næringslivets hus (Handelsstanden), Nygaards gata 5, Fredrikstad


Alle arrangementene

TAKK FOR DIN PÅMELDING

Du er nå påmeldt til vårt arrangement.
Vi gleder oss til å se deg!

Medlemsprofilen

  • NiNi Beach AS NiNi Beach AS

    NiNi Beach investerer både i kompetanse og lokaler. Trendy konsepter er kjennetegnet til driverne bak, og med den positive utviklingen i Fredrikstad, investerer de mer enn gjerne videre i byen.

    Les mer »

OSS PÅ FACEBOOK

Meld deg på vårt nyhetsbrev
* = obligatorisk felt
2021 © Fredrikstad Næringsforening. Storgata 3, 1607 Fredrikstad. Tlf: 69 33 00 00. E-post: post@fredrikstad-nf.no. Design: Griff. Web: Egeland Design