Kåring av ÅRETS BEDRIFT 2023

Kåring av ÅRETS BEDRIFT 2023

ÅPENT ARRANGEMENT FOR ALLE SOM ER INTERESSERT I NÆRINGSUTVIKLING OG VERDISKAPING I FREDRIKSTAD – ta med kolleger og venner og bli inspirert!

  • 3 bedrifter er nominert.
  • Hør foredragene hvor hver av bedriftene forteller historien om veien til suksess!
  • Bli med å heie frem suksessrike bedrifter!

De nominerte er:

⭐️Seal Engineering ved daglig leder Julian Putkowski

Den lokale eiertrioen kan vise til et meget godt 2023, med 58 % økt omsetning og omtrent proporsjonal økning i resultat.
De har hele tiden investert mye av overskuddene tilbake i bedriften, og Seal Engineering framstår i dag som en moderne og høyteknologisk bedrift hvor regelmessige utviklingsinvesteringer gir opprettholdt lønnsomhet og de ansatte trygghet for framtiden. De har «Vekst med lokal forankring» som visjon, og bygger for tiden ut med 1300 m2 – de skal snart telle flere enn dagens 50 hoder.

Seal Engineering utvikler, produserer og selger tetningsløsninger for krevende, industrielle applikasjoner, hovedsakelig til off-shore (80 %), med Aker og FMC blant de største kundene. De har en eksportandel på ca. 50 %. Vannkraftinstallasjoner er også et vesentlig kundesegment, og som følge av det grønne skiftet, ser de nye potensielle markedssegmenter til produktene sine innenfor for eksempel CO2 fangst, vannforsyning, hydrogen, energilagring og bølgekraft.

Eierne av bedriften fremhever et ekstremt kundefokus, inkludert produktkvalitet og leveringspresisjon, som sin fremste suksessfaktor.

⭐️Sleipner ved daglig leder Ronny Skauen

Sleipner har hatt en positiv økonomisk utvikling siden finanskrisen i 2009, fra en konsernomsetning på 135 millioner til 772 millioner i 2023.
Fra å starte med motorer og propellutstyr, så produserer de nå hovedsakelig thrustere (baugpropeller) og hydrauliske stabilisatorer, og har en markedsandel i verden på sine produkter på mellom 60 og 80 %.
Utvikling er viktig, de bruker titalls millioner hvert år på forbedring og utvikling. Ingeniørene jobber for eksempel 70 % av tiden sin med utvikling, og 30 % med produktvedlikehold. Seneste produkter de har utviklet er elektriske motorer til stabilisatorer.

De har jobbet frem en klar og tydelig brandbook, og alle distributører og underleverandører må jobbe inn under Sleipner sine målsetninger og verdier. De jobber aller helst med lokale aktører der det er mulig, og retter mye innsats mot det interne arbeidsmiljøet, som de scorer veldig bra på.
Nå satser de videre i Fredrikstad med en ny fabrikk til 350 mil. nok.

Og kjerneverdiene de jobber etter, de er: Knowledgeable, Trusthworthy og Future Ready.

⭐️Transcom ved daglig leder Morgan Olsson

Transcom er en global spesialist innen kundeservice og kundetilfredshet. Avdelingen i Norge ligger i Fredrikstad med 250 heltidsansatte, og 270 hvis vi også teller med de som jobber deltid. Fra 2018 har resultatene bare gått oppover, og de kan notere seg et toppår i 2023.

Mantraet er å levere kundeservice i verdensklasse, og Fredrikstadkontoret er nesten i sin helhet drevet av å levere kundeservice for Ice. Selskapets strategier legges i nært samarbeide med Ice, og blir ofte lagt merke til av hele Transcomfamilien for å ligge tett på siste utvikling. De er en lærende bedrift, og gjør blant annet analyser og teknisk utvikling i tett samarbeid med kunden – og vokser sammen med kunden.

De har vunnet kundeservicepriser hele 12 ganger, og begrunner dette nettopp med sitt gode arbeidsmiljø og dyktige medarbeidere. Trivsel og kultur er viktig, for det gir bedre resultat at folk trives. Viktig er også coaching og kompetanseutvikling, og det legges godt til rette for interne karrieremuligheter.

De anser motivasjon, arbeidsmiljø og coaching som de viktigste suksessfaktorene.


Ordfører Arne Sekkelsten deler ut prisen.

Velkommen til festkveld hvor ÅRETS BEDRIFT kåres – hold av tiden i kalenderen din, og inviter gjerne med deg noen du ønsker å dele kvelden med!

 

Hensikten med prisen ÅRETS BEDRIFT er å skape økt forståelse og interesse for næringslivets betydning for lokalsamfunnet, samt gi honnør til en bedrift som er veldrevet, og som kan stå som et eksempel og inspirasjon for andre bedrifter. Blant kriteriene for nominasjonen er god lønnsomhet og solid markedsposisjon eller sterk vekst innenfor sitt markedsområde. Prisen har blitt delt ut siden 1978, og er et samarbeid mellom Fredriksstad Blad og Fredrikstad Næringsforening.

Dato/tid
14. mars, 2024
Kl: 18.30 - 20.30

Pris: Gratis. Drikke fås kjøpt i baren. Arrangementet fra scenen begynner kl. 19.00.
Sted: City Scene (Scandic City), Nygaardsgaten 44-46, Fredrikstad

Arrangør: Fredriksstad Blad og Fredrikstad Næringsforening.


Lukk