Goodtech Projects and Services AS

Tom Grip

Goodtech Projects and Services AS

Regiondirektør Tom Grip er tydelig stolt av bedriften han jobber i, og det er utenkelig å velge kun én ting de er skikkelig gode på. For det er faktisk ikke småtteri av prosjekter og ingeniørtjenester Goodtech kan by på!

Navn/tittel: Tom Grip, regiondirektør.

Firma: Goodtech Projects and Services AS, 30 ansatte i Fredrikstad. På landsbasis er vi 250 ansatte fordelt på følgende regioner: Oslo, Porsgrunn, Bergen, Os, Førde, Trondheim, Fredrikstad.

Etablert: Vi i Fredrikstad har vårt utspring fra Ankerløkken Glommen Verft i 1981. Har vært en del av Goodtech siden 2002. Konsernet ble etablert i 1913 (den gang Norsk Elektrisk Kabelfabrikk).

Bedriftens hovedoppgaver:

Vi leverer prosjekter og ingeniørtjenester innen maskin, mekanisk, struktur, prosess, energi, el, kraft, automasjon, industriell IT, service og support til landbasert industri og offshore virksomhet.

Hva er det beste og det verste med å drive bedrift?

Alle kollegaene, utvikling av menneskene og kompetansen vår. Kundene som hele tiden byr på varierte oppgaver og tekniske utfordringer. Sette seg mål og lykkes! Lavkonjunktur og finanskriser er utfordrene også i vår bransje, men byr samtidig på muligheter. Da er det viktig å tenke nytt. Så er det alltid kjedelig når man mister dyktige medarbeidere, spesielt til bransjer med kunstig høyt lønnsnivå (ref. olje og gass).

Hva opptar dere mest akkurat nå?

Å rekke med alt. Vi har mange krevende oppdrag og prosjektleveranser. Det er gøyalt, men krever også en høy innsats. For tiden er vi tungt involvert i prosjekter på Nexans, Vatvedt Mek, Østfold Korn, Wärtsilä, Orkla Foods, Unger fabrikker og Østfold Energi, hvor teknikk, leveringsdyktighet, HMS og kvalitet står i fokus.

Hvilken historie fra bedriften liker du best å fortelle?

Gjennom 35 år har vi opplevd mange gode historier. Da er det lett å tenke på de store prosjektene vi har vært med på i Østfold, alle utfordringene, kollegaenes innsats/»stayer evne» og menneskene. Hyggelig å tenke på at man har vært med på å skape gode tekniske løsninger og relasjoner for livet.

Hvem i næringslivet synes du gjør et godt stykke arbeid for tiden?

Næringslivet består av mange dyktige mennesker og organisasjoner. I Østfold vil jeg trekke frem «lokomotivene» Nexans i Halden, Østfold Energi, Borregaard og Fresenius Kabi. Dette er bedrifter som gir mye tilbake lokalt, slik kan vi som leverandører utvikle oss.

Det er mye positivt som foregår i Fredrikstad, og jeg har stor sans for de som evner å sette seg mål og tenker innovativt. Det blir spennende å følge med på Fredrikstad Seafood og landbasert oppdrett av laks.

Hva er dere skikkelig gode på?

Helt ærlig? Det er mye 🙂 Kanskje er kundene våre de beste til å svare på det. Jeg liker å tro at vi blir foretrukket fordi vi er proaktive og tilpasningsdyktige, leverer kundetilpassede løsninger innen elektro, automatisering, instrumentering, industriell IT, maskin og prosess. Innen forretningsområdet er vi fabrikatuavhengige og velger i samråd med våre kunder de beste produktene og systemene fra kjente og pålitelige leverandører.

Les mer om Goodtech

 

Flere medlemsprofiler

Lukk