Lasse Holst AS

Daglig leder Stian Sollie hos Lasse Holst AS.

Lasse Holst AS

To gode naboer slo seg sammen, og nå er bedriften med 42 ansatte å se «overalt». Håndverksbedriften Lasse Holst AS har hatt en finger med i arbeidet på nye Storgata 5, Bjørnulfgården, Værste Brygge og Odd Fellow-bygget.

Navn/tittel: Stian Sollie, daglig leder

Firmanavn + antall ansatte: Lasse Holst AS – 42 ansatte

Etablert: 1989

Bedriftens hovedoppgaver
Tverrfaglig håndverksbedrift: mur, betong/betongrehabilitering, flis, rehabilitering av bad, kalkpuss, puss-systemer, fasaderehabilitering, epoxy/polyurethan, gulvbelegg og malerarbeider.

Hva er det beste og verste med å drive bedrift?
Det beste med å drive en håndverksbedrift er å se resultatet av de arbeidene vi utfører. Det å levere flotte prosjekter til fornøyde kunder gir oss stolthet. Vi har meget dyktige medarbeidere med stor grad av yrkesstolthet. Kvalitet er et nøkkelord hos oss – det må ligge i bunn uansett hva vi gjør og er vår beste markedsføring.

Det verste med å drive en håndverksbedrift er uforutsigbarhet i form av store variasjoner i tilgang prosjekter på grunn av konjunkturer, sesonger og uforutsigbare konkurrenter. Jobb nr. 1 for oss i ledelsen er å hele tiden sørge for at vi har nok arbeid til alle ansatte, uten at det blir for mye – å balansere dette er meget vanskelig.

Hva opptar dere mest akkurat nå?
Det som opptar oss mest akkurat nå er å sørge for å ha nok arbeid for høst- og vintersesongen. I tillegg til at vi utfører en rekke store og små prosjekter om dagen. Vi er involvert i ca. 300 prosjekter i året så det er nok å henge fingrene i.

Av pågående eller nylig avsluttede lokale prosjekter kan vi nevne fasadearbeider nytt bygg Fredriksborg/Storgata 5, fasaderehabilitering Bjørnulfgården, fasaderehabilitering Hartmanske Hus/Odd Fellow, fasadearbeider Værste Brygge og fasadearbeider Vestre Langøyåsen.

Vi jobber også aktivt for å få flere gode samarbeidspartnere med langsiktige avtaler, og møter for eksempel på arrangementene til Fredrikstad Næringsforening for å knytte nettverk. Det er en stor fordel for både oppdragsgivere og oss som utførende bedrift med forutsigbarhet, så ta gjerne kontakt med oss!

Hvilken historie fra bedriften liker du best å fortelle?
Lasse Holst har drevet bedriften siden 1989 og hovedsatsning har vært mur, tegl, flis og betong. For litt over 2 år siden ble jeg med Sollie Prosjekt medeier og tok over som daglig leder.
Lasse og jeg er nesten naboer og hadde hatt noen spennende samtaler og funnet ut at vi hadde ganske likt syn på det å drive en håndverksbedrift, det ene tok det andre og nå er vi kollegaer og partnere. Jeg har drevet en håndverksbedrift i Oslo i mange år med hovedsatsning på fasaderehabilitering, og vi så fordeler med å forene våre krefter.

Hvem i næringslivet synes du gjøre et godt stykke arbeid for tiden?
Det er vanskelig å trekke frem enkeltbedrifter eller enkeltmennesker som gjør en god jobb for tiden, men summen av utviklingen i Fredrikstad de siste årene med samarbeidet mellom kommunen, Fredrikstad Næringsforening og bedriftene må trekkes frem. Jeg har bodd i Fredrikstad i 7 år nå og byen, spesielt sentrum, har hatt en utrolig positiv utvikling.

Hva er dere skikkelig gode på?
Vår styrke er våre kvalitetsbevisste medarbeidere, både i produksjon og i administrasjonen med meget høy yrkesstolthet som hver dag yter det lille ekstra.

Les mer om Lasse Holst AS

Flere medlemsprofiler

 

Flere medlemsprofiler

Lukk