PwC, avdeling Østfold

Linda Arvesen er partner i PwC.|De to andre partnerne i PwC avd. Østfold er Dag Olav Haugen og Jan-Erik Rothe.

PwC, avdeling Østfold

PwC har en lang lokalhistorie, og tilbyr sine tjenester i en verden der det stadig er vanskeligere å vite hvem og hva du kan stole på. «Financepartner» er et satsingsområde, men akkurat nå gjelder det å være en god støtte for bedriftene som påvirkes av koronapandemien.

Navn/tittel: Linda Arvesen, partner / statsautoritert revisor

Firmanavn + antall ansatte: PwC (PricewaterhouseCoopers), avdeling Østfold. 45 ansatte, og med unntak av to administrativt ansatte jobber vi alle i revisjon. Vi er tilsammen tre partnere; de to andre er Dag Olav Haugen, som er kontorleder og Jan-Erik Rothe.

Etablert: PwC i Østfold har en lang historie i lokalsamfunnet; avdelingen er et utspring fra AS Revisjon, som holdt til i Hancobygget frem til 1997. Kontoret ble drevet av partnerne Tom Svendsen og Jens-Erik Huneide. I 1997 slo vi oss sammen med et revisjonskontor i Sarpsborg (Coopers & Lybrand), drevet av Jens Unneberg og Gøran Emilsen. De ble enige om å møtes på midten, og med det ble det nye sammenslåtte kontoret i Dikeveien. I 1998 fusjonerte Pricewaterhouse og Coopers & Lybrand, og for å gjøre en lang historie kort er det da vi ble PwC i Østfold.

Bedriftens hovedoppgaver
Vår hovedoppgave er gjennom revisjon å øke tilliten til regnskaper eller annen informasjon i en verden der det stadig er vanskeligere å vite hvem og hva du kan stole på.

Vårt store satsningsområde om dagen er tjenesten «Financepartner»; som er en tjeneste vi tilbyr til selskap der vi ikke er revisor; det kan være alt fra løpende støtte til drifting av hele økonomifunksjonen. Her tilbyr vi å hjelpe bedrifter i alle størrelser, og det kan være noe så enkelt som det å ha en dedikert sparringspartner noen timer i måneden.

Som en del av et stort nettverk kan vi også tilby det meste innenfor tjenesteområdene; advokattjenester, konsulenttjenester, transaksjonsstøtte med mer.

Hva er det beste og det verste med å drive bedrift?
Det beste er uten tvil menneskene, og da tenker jeg både på kundene og kollegaene. Vi er heldige som har mange dyktige ansatte, både lokalt og i hele PwC nettverket. Vi jobber godt sammen, og når det flyter godt innad på teamet og ut i mot kunde blir jeg veldig motivert. Vi jobber etter: «vi skal gjøre hverandre gode». Dette gjelder også med tanke på kundene. Vi har jo de beste kundene som utfordrer oss mye i hverdagen. Vi ønsker å gjøre kundene våre gode, men gjennom de utfordringene vi får av kundene lærer vi minst like mye av dem. Lærdommen tar vi med oss til nye team og nye oppdrag.

Det er alltid trist å miste dyktige og gode kollegaer. Vi jobber så mye i perioder at kollegaene blir som en familie nummer 2. Så det vil jeg si er det verste. Heldigvis møtes vi ofte igjen i andre roller i næringslivet.

Hva opptar dere mest akkurat nå?
Akkurat nå er det selvfølgelig koronakrisa som opptar oss. Vi er revisor for selskap i en rekke ulike bransjer; både små og mellomstore bedrifter, hovedsaklig i Østfold. Det er mange utfordringer å håndtere. Også her er det menneskene som står i fokus hos oss; både de ansatte og kundene våre. Det er nå spesielt viktig å være tilstede for dem og «tett på» (uten å være fysisk tett på) i en annerledes hverdag.

Hvilken historie fra bedriften liker du best å fortelle?
Sist vi opplevde situasjonen med anmodning om hjemmekontor var i 1996 (før min tid). Sarpsborg kontoret hadde da lokaler i 2. etasje over en baker. Det brøt ut brann i bakeriet og alle måtte evakueres. Jeg har hørt rykter om at en partner måtte reddes ut ettersom han ikke klarte å la arbeidet ligge, og kom ut med favnen full av permer. Kontorleder spanderte softis på hele gjengen som stod ute på torget. Det ble hjemmekontor i noen dager til brannlukta var lufta ut. På den tiden var vi jo ikke særlig digitale, og det spørs nok om de hjemmekontordagene var like effektive den gang.

Hvem i næringslivet synes du gjør et godt stykke arbeid for tiden?
Alle som bidar til å holde hjulene i gang. Det er høyst nødvendig nå, og her er det mange som er flinke. Jeg tenker på ledere; både i politikken og i næringslivet som gjør en viktig jobb med å være tydelige i ledelse, helsearbeiderne, lærerne, alle arbeidstakere som må jobbe på andre måter enn normalt. Situasjonen vi er i nå viser at vi også er dyktige på å omstille oss raskt. Ikke glem de ansatte i dagligvarebutikkene – de er helter nå.

Vi har alle utfordringer om dagen, og vi har en felles fiende i covid-19 viruset. Det gir felleskap og samhold, som vi må ta med oss som det positive i denne vanskelige tiden.

Hva er dere skikkelig gode på?
Vi har alltid hatt et godt fagmiljø, og det er noe de fleste sier de kommer til å savne når de slutter. Og vi er skikkelig gode på å jobbe sammen.

Linda stiller til nettmøte om likviditetsstyring 23. april kl. 09.00, les mer

Les mer om PwC, som også har laget flere nyttige tips for bedrifter relatert til korona.

De to andre partnerne i PwC avd. Østfold er Dag Olav Haugen og Jan-Erik Rothe.

De to andre partnerne i PwC avd. Østfold er Dag Olav Haugen og Jan-Erik Rothe.

 

 

Flere medlemsprofiler

Lukk