Styvehavn AS

Henrik Halvorsen er daglig leder i Styvehavn AS.|

Styvehavn AS

De har nylig kartlagt krigsvraket Blücher, og vet mer om kartlegging av områder under vann enn over. Med avansert inspeksjonsutstyr får de frem detaljerte 3D-modeller for kundene, men akkurat nå er det detaljene i egen strategiplan for de neste 3-5 årene Henrik Halvorsen og Styvehavn AS finpusser på. 

Navn/tittel: Henrik Halvorsen, daglig leder

Firmanavn + antall ansatte: Styvehavn AS, 3 ansatte

Etablert: 2016

Bedriftens hovedoppgaver:
Kartlegging og inspeksjon under vann med avansert ekkoloddsystem, såkalt multistråle ekkolodd. Jobben gjøres gjerne fra båt. Resultatet blir en detaljert og svært nøyaktig 3D-modell av et område under vann.

Hva er det beste og det verste med å drive bedrift?:
Det beste er uten tvil å kunne gå for egne ideer uten å måtte overbevise andre enn seg selv. Så er det en god følelse når man får gode kunder som er veldig fornøyde med hvordan vi jobber og det vi leverer.

Det verste er vel at man aldri helt kan senke skuldrene. Det er alltid usikkerhet og vanskelige valg som må tas. Da er det godt å ha engasjerte ansatte å sparre med.

Hva opptar dere mest akkurat nå?:
Akkurat nå er vi i sluttfasen av et strategiarbeid, en nyttig og lærerik prosess hvor vi legger en strategi for de neste 3-5 årene. Det er litt stille fra januar til  mars, men nå er sesongen virkelig i gang, og vi gleder oss til å sette strategiplanen ut i livet. En nyansatt er også på vei inn.

Vi skal utvide vårt geografiske markedsområde og bli enda bedre kjent med våre viktigste markeder. Ny nettside er på plass, så det er bare å gyve løs.  Med sommeren på vei ser vi fram imot mange flotte dager i felt, både på sjøen og i innlandet.

Hvilken historie fra bedriften liker du best å fortelle?: 
De helt store historiene har vi ikke, men vi har en spennende og variert arbeidshverdag. Vi har vært med på kartlegging av Statkraft sine dammer i høyfjellet. Da ble personell, utstyr og båt fraktet fra dam til dam med helikopter. Å kjøre en liten båt langs demningskanten og se flere hundre meter rett ned bare meter fra båten er en spesiell opplevelse.

Det er også krevende dager med noe adrenalin når vi jobber i og ved kraftverk. Ofte er det i overkant mer strøm i vannet enn vi setter pris på. Det er i det hele tatt ofte forholdsvis intenst. Vi har dyrt utstyr som stikker en halvmeter ned på siden av båten, mens kundene gjerne vil ha oss til å gå så grunt og nærme land som mulig.

Nylig var vi med på kartlegging og inspeksjon av krigsvraket Blücher i Drøbaksundet. Et typisk prosjekt med spennende historie.

Og noen dager er bare fantastiske, med blikkstille vann og skyfri himmel. Blikkstille vann var vi også takknemlige for i desember 2020, da vi kjørte rundt i mørket på et større vann langt inne på Finnskogen. Da var fjernstyrt lyskaster viktigere enn rett lanterneføring.

Hvem i næringslivet synes du gjør et godt stykke arbeid for tiden?:
Vi har mange kunder og partnere som fortjener ros, men nå for tiden er jeg mest imponert over alle de som er sterkt berørt av pandemien, men som bretter opp ermene og står på videre. Det er påfallende hvor lite klaging det er og hvor mye folk får til med innsats og nytenkning.

Hva er dere skikkelig gode på?:
Vi er skikkelig gode på å gjøre detaljerte, heldekkende kartlegginger og inspeksjoner under vann og presentere dette visuelt og forståelig for kundene våre.

Styvehavn

Eksempel på en 3D-modell.

Les mer om Styvehavn

 

Flere medlemsprofiler

Lukk